Citiraj:
Kaj je to ATI vidio kod Nvidie, popalio i napravio pod drugim imenom?
|
C-Zone: Nvidia latest press release was the "voodoo style SLI cards", does ATI think to release any product like this?
Richard Huddy: If you want a multi-chip ATI based card you can already go to companies such as Evans & Sutherland, SGI, and Alienware who have demonstrated or announced multiple VPU solutions using ATI chips.
The truth is that these kind of exotic arrangements are of interest to only a iny minority of gamers. Almost all of the X800 boards that are sold will go into a standard PC. Putting several chips onto one board, or several boards into one machine makes the system very expensive and most people won’t go there.
Also note that the SLI system from NVIDIA is another example of an unbalanced design. It will draw an amazing amount of power (for most people that will necessitate a new power supply) and will generate a massive amount of heat and noise. As a technology demonstration it is interesting, but as a gaming setup - it’s crazy!
Vid' vraga

:
nVidia
1. The Way It's Meant To Be Played
2. Dawn
3. MXM
4. SLI
5. TurboCache
6. Prve kartice koje zauzimaju dva utora zbog hlađenja
ATI
1. Get in the Game
2. Ruby
3. Axiom
4. Multi-Rendering
5. HyperMemory
6. X850 XT PE
Citiraj:
Normalno da nitko ne spori da je Nvidia brža u toj igri-samo nije baš istina da ATI ima baš tak "katastrofalno loše" OGL drivere.
|
Hmmm, ja to nisam nikad rekao. Za Ozrena već nisam siguran...
Ja bih rekao da ATI ima lošije OGL drivere dok nVidia šepa u DX-u.
Citiraj:
E pa taj bench iz igre je meni (i ne samo meni) nikakvo mjerilo bilo čega,
|
Nemam sad nikakvih ATI-ca pri ruci, ali budem probao prvom prilikom pa ću moći komentirati prema praktičnim iskustvima.
Citiraj:
Ono kaj mene smeta je to da kad se Nvidia pokaže slabija u nekoj igri, onda se piše da ta igra izrazito voli ATI grafe ili "da Nvidia još nije sredila drivere", muljalo se sa optimizacijama, pa ta spika oko DX-a, a kad je ATI loš- e onda se vidi koliko je Nvidia "moćnija"...
Bogme nisam još vidio da je napisano kad je Nvidia lošija u nekoj igri da je "ATI moćniji", eventualno je komentar da je lijepo vidljivo koliko su ubrzanja ATI-ju donjeli najnoviji driveri
|
Pa Collin izrazito voli ATI-jeve grafe. U Farcryu je ATI nešto brži, slično kao i u Half Lifeu 2. S druge strane, ATI-ice prema mojim zadnjim testovima i dalje imaju problema sa Doomom III.
Naravno, Doom III nije neka brilijantna igra (meni je super, ali ja sam brijač svoje vrste), ali treba imati na umu da će se Doom III engine licencirati u tri lepe...