View Single Post
Staro 16.01.2005., 22:44   #35
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
Originally posted by Beren
Dakle bench je orijentiran na snagu grafe. Kakav tu utjecaj imaju zvuk i fizika za čije se procesiranje brinu ostale komponente računala? Po nekoj logici sa uključenom fizikom i zvukom možeš dobit samo niže scorove, odnos kartica bi trebao ostati isti.
E pa taj bench iz igre je meni (i ne samo meni) nikakvo mjerilo bilo čega,
Gledao sam dosta custom demoa za benchanje DOOM-a i u svakom je razlika između Nvidie i ATI-ja MANJA nego kad benchas u šljuka-testu iz igre.
Zanimljivo.

Normalno da nitko ne spori da je Nvidia brža u toj igri-samo nije baš istina da ATI ima baš tak "katastrofalano loše" OGL drivere.

Ono kaj mene smeta je to da kad se Nvidia pokaže slabija u nekoj igri, onda se piše da ta igra izrazito voli ATI grafe ili "da Nvidia još nije sredila drivere", muljalo se sa optimizacijama, pa ta spika oko DX-a, a kad je ATI loš- e onda se vidi koliko je Nvidia "moćnija"...
Bogme nisam još vidio da je napisano kad je Nvidia lošija u nekoj igri da je "ATI moćniji", eventualno je komentar da je lijepo vidljivo koliko su ubrzanja ATI-ju donjeli najnoviji driveri

A ono da je " lakše slizati se, biti tiho, vidjeti kaj drugi rade i na kraju to isto izvesti pod drugim imenom." ti ne stoji ni malo, Nvidia je ta koja je uvijek bila bahati monopolist, drmala je tržištem sve do FX serije, pokušavala silom natjerati neka svoja rješenja...sve do izlaska R3xx serije.

Kaj je to ATI vidio kod Nvidie, popalio i napravio pod drugim imenom?
Nekaj iz R3xx, R4xx serije...ne kužim...:confused:

Ajd, priznaću da se je možda popalio neke fore za optimizacije
Jelc je offline