View Single Post
Staro 24.11.2010., 22:29   #3493
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Pitanje:
Gdje tocno u zakonu pise o vremenu u kojem se treba proizvod servisirati ? Znam da se spominje rok od 45 dana ali ne mogu to naci u zakonu.

Naime, dao sam laptop pod garancijom na servis jednoj firmi krajem 8 mjeseca. Oni nemaju servis, taj model se vise ne proizvodi i imali su problema sa trazenjem ovlastenog servisa. Na kraju se to oteglo sve do kraja 10 mjeseca. Kad sam napokon dosao preuzeti laptop skuzio sam da nije popravljen kako treba (ispadaju tipke sa tipkovnice ) i da fale sarafi na kucistu. Ponovo su ga slali u taj servis i evo vec dva tjedna ga ponovo cekam.
Nisam prije reagirao iz razloga sto sam imao jos jedan laptop koji mi je sluzio kao zamjena za ovaj ali sad su stvarno pretjerali. Rekao sam im da ocekujem laptop do kraja ovog tjedna. Koje daljnje korake da poduzmem u slucaju da laptop ne isporuce do subote ? Mislim, na kraju ce biti popravljen (popravit ce tipkovnicu i pronaci sarafe) ali ima li smisla vise ponasati se pristojno i cekati ?

I druga stvar: S obzirom da garancija istjece pocetkom 12. mjeseca ove godine, sta da trazim od njih od dokumentacije da mi je garancija produzena za sve ovo vrijeme koliko je laptop bio kod njih. Govorimo vec o tri mjeseca tako da to nije zanemarivo vrijeme za produziti garanciju.

Unaprijed hvala !