Da, dijagnoza je kvar matične jer sam ga uspio upaliti (hladan-dugo ne paljen mora prvo par min raditi da se ugrije malo pa tek onda podiže sustav) i preinstalirao sam windowse i postavio najnovije drivere ali nakon kratkog rada u windowsima prestane raditi tipkovnica i touch pad, nakon restarta proradi opet ali ponovo prestane, drugo sve radi normalno. Nisam ga ni zalio niti mi je pao tako da kvar pripisujem matičnoj...Kako se kreću cijene polovnih matičnih? A novih? Čuo sam da je to pola cijene laptopa ispravnog. Ako ne nađem rješenje prodat ću ga u dijelovima...
Kolega koji ima trgovinu info opremom mi kaže kako baš ti laptopi imaju problem sa matičnom, da matična hoće samo tako jedan dan "odlučiti da više ne radi"...Nemoš vjerovat, a uvijek sam mislio da je Hp "Mercedes" među laptopima a isti prijatelj mi priča kako odgovara svakog od kupnje Hp laptopa i da kupi bilo koju drugu marku...
Čak sam ga rastavio do dijelića po uputama sa stranice:
i promijenio termo pastu na procu i na chipu grafike te lagano grijao matičnu s fenom za vrući zrak ali ništa nije pomoglo...isto se ponaša kao i prije rastavljanja.