View Single Post
Staro 23.11.2010., 09:52   #7
doublev
the letter
Moj komp

doublev's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
3rd party driver nije non official driver
3rd party = (official) driveri od proizvođača
Nisam siguran kako si primjetio da je to očito problem? To što je program tako ispisao ne znači nužno da je i točno. Bilo bi točno da se uvijek radi o istom driveru no ovdje to nije slučaj. Eventualno možeš probati disejblati ESET pa vidjeti dali će ti i dalje raditi probleme...
Ja bih rekao da je problem sa RAM-om ili pregirajavnjem CPU-ua tj. da je hardwerski problem. Provjeri temperature CPU-a i izvrti memtest. Također, bilo bi dobro da zazipaš C:\Windows\memory.dmp i uploadaš ga negdje da se može analizirati sa proper alatima (ne kažem da WhoCrashed ne valja ali po meni ne daje dovoljno informacija, WinDbg da malo više podataka i ostavlja korisniku da procjeni što bi mogao biti problem). Treba primjetiti da je WhoCrashed za isti crash iz minidumpa zaključio da se radi o bowser.sys-u a iz memory dumpa da se radi o hal.sysu. Vrlo vjerojatno je procedura iz bowser.sysa pozvala KeReleaseQueuedSpinLock iz hal.sysa i tamo se srušio. KeReleaseQueuedSpinLock je operacija koja nikako ne bi trebala puknuti ako je hardware u redu.