Pa ne mora dati 200 kn za Wellera...Ja imam kinesku jeftilen lemilicu koju sam platio 45 kn i nalemio sam se već sa njom ohoho, godinama me služi i kako stvari stoje bude još dugo.
Kakav vrh? O čemu pričaš? I da je lemilica najveći šrot, prvih desetak puta što se bude lemilo vrh će biti kao nov, samo treba kao i sa svakom drugom lemilicom paziti na to da je vrh čist od oksida, rastopljene izolacije i drugih gadosti i kako stalno ima tanak sloj tinola na sebi. Ni Weller neće dobro lemiti ako se ne čisti i održava.
Ne treba imati profi alat za zalemiti običan kabel

Ja sam sa svojom lemilicom napravio lampaški preamp, par aktivnih skretnica i generatora signala, nekolicinu kablova, dva para zvučnika, popravio dosta sitne kućanske elektronike pa čak i zamijenio kondove na par matičnih ploča sa jeftilen lemilicom i pogodi što - sve radi uredno, čak štoviše, neke stvari već godinama rade.
Profi alat je super stvar, osobito ako se stalno radi s njim. Ali za početak će i najjeftinija stvar poslužiti.
Bitna je tehnika i pedantnost, neće on lemiti SMD komponente po višeslojnim tiskanim pločicama, niti nožice procesora...
Pri lemljenju treba biti oprezan, strpljiv, mirne ruke, ja sam se pecnuo samo jednom i to ne izravno na lemilicu već na vruću 3.5 mm bananu koja mi je netom sređena pala na pod...
Divota svega toga je napraviti nešto sam za sebe i pri tome nešto naučiti.
On neka izabere što mu se čini boljom opcijom, ali po ovome kako pričaš, lemljenje ispada kao nemoguća misija što NHF nije istina. Na kraju krajeva, rekao je kako zna lemiti...Sad je samo stvar odabira, dobre volje i vremena ako se ima.