Citiraj:
Autor skyman
Pozdrav svima,
Ovak slažem jedan komp za firmu koji služi prvenstveno da drži bazu podataka i sadrži aplikaciju za pristupanje toj bazi..ta aplikacija je dostupna preko share-a na ostala 3 računala..e sad jedino me muči koje diskove uzet..prioritet mi je naravno sigurnost podataka gore al opet dosta mi je i važna brzina..jer trenutno računalo zaduženo za to je neki socket A komp s nekim 60 gb ATA diskom..i dosta je spor rad kad npr druga računala pristupaju toj aplikaciji na tom glavnom kompu...e sad dvoumim se da li uzet npr neka dva WD-a od 320 gb i stavit ih u raid1(prvenstveno radi sigurnosti podataka) ili uzet neki kvalitetniji SSD disk..ne sumnjam da bi sa SSD bilo sve brže, al brine me sigurnost podataka gore jer zbog budgeta nisam u mogućnosti uzet dva takva kvalitetnija diska..a ne znam kakvi su SSD-ovi što se tiče kvarljivosti itd...kapacitet nije toliko važan--60-80 GB bi bilo dovoljno..ili nekako kombinirat SSD i običan HDD
|
Provjeri točno gdje je i kakav problem.
To jest, vidi da li aplikacija radi usporavanje ili sam disk (provjeri parametre tipa Average Queue Length, latenciju)...