View Single Post
Staro 22.11.2010., 10:48   #3487
Toncek
member

Toncek's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Nece biti potrebno nista pisati niti se pozivati na ikakve zakone. Covjek je maksimalno korektan i sve je rijeseno u manje od sat vremena. Mogu zamijeniti za drugi ili dobiti novce nazad. Sve pohvale na susretljivosti i profesionalnosti. Radi se o firmi M-Computers.

Btw, nocas sam procitao skoro cijeli topic, oci su mi jutros natecene
U proslosti sam skoro sve kupovao u linksu, ali kako su im cijene otisle gore i sad kad vidim sta sve rade u vezi jamstva....srecom pa da sam procitao...
Uskoro ce biti kupnja oko 20 000 kn opreme i mislio sam tamo uzeti kao sve dosad....ali vise ne, idu na black listu...

A sta se tice njihovog pozivanja na zakon o obveznim odnosima.... Na to nemaju pravo jer vas kao fizicku osobu interesira iskljucivo zakon o zaštiti potrošača.

"Prema navedenoj podjeli smjernica, prva grupa smjernica postaje predmet kojim se bavi Zakon o zaštiti potrošača, a druga grupa smjernica preuzeti će se prilagodbom Zakona o obveznim odnosima. Time Zakon o zaštiti potrošača postaje opći propis o zaštiti potrošača. Njegova primjena ne smije utjecati na prava koja potrošači već imaju, ili će tek dobiti po nekim drugim zakonima."

"S druge strane, Zakon o zaštiti potrošača modificira neke odnose koji su uređeni nekim drugim zakonima kao općim propisima. Budući da Zakon o zaštiti potrošača uređuje posebnosti određenog broja obveznopravnih odnosa između potrošača i trgovca, radi se prvenstveno o odnosu toga Zakona sa Zakonom o obveznim odnosima. Zakon o zaštiti potrošača je zaseban zakon, pa bi se njegove odredbe trebale primjenjivati primarno, kada se rješava o pitanjima iz područja zaštite potrošača, dok bi Zakon o obveznim odnosima predstavljao opći propis, koji će se primjenjivati na sve one obvezno pravne odnose koji nisu izričito drukčije uređeni Zakonom o zaštiti potrošača."

Izvor: http://www.poslovniforum.hr/potrosac/
Toncek je offline   Reply With Quote