View Single Post
Staro 21.11.2010., 11:43   #994
Verbum
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor SRV Pregled postova
Inace na svim testovima po netu rade sa nabrijanim Core i 7 masinama pa to niko ne primjeti.

BTW, evo jednog zgodnog testa, gdje se vidi da je za GTX480 cak i Core i5 750 slab:
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu...0_4.html#sect1
Osobito su na nizim rezolucijama strahovite razlike.

Mislim da bi ovo mnogima moglo objasniti zasto im GTX460 nije donijela boost u odnosu na GTX260 ili neku nazivno slabiju Radeonku poput HD5770.
Jedan i5 750 je i više nego dovoljan da "nahrani" sve high-end grafe kartice koje su danas na trzistu.
U ovom testu "caka" je sto su oba dva proca na defaultnim brzinama tj. i7 975 radi na 3,3 Ghz dok i5 750 radi na 2.6 Ghz.
Kada bi oba dva procesora radili na istoj brzini davali bi skoro indenticne rezultate.

Imas po netu dosta veliki broj testova u kojima se vidi da i7 procesori na istoj frekvenciji kao i i5 procesori daju skoro indenticne rezultate u igrama.
Naravno uzrok tome je sto HT zanemarivo utjece na preformanse u igrama.

Sto se tice tvog Q6700 da cinjenica je da je on zastario i kada radi na 3.0Ghz ne zadovoljava niti priblizno potrebe danasnjih high-end grafa.
Znam jer sam prije imao Q6600 sa HD 5850 i kada sam presao na i5 750 dozivio sam preporod i to najvise u gore navedenoj igri Battlefield Bad Company 2.
Tako da ako netko misli kupovati komp najviše zbog igranja jedan i5 750/760 (pogotovo kada se klokne) ce biti i vise nego dovoljan za sve high-end grafe koje danas možemo naći na tržištu.

Zadnje izmijenjeno od: Verbum. 21.11.2010. u 12:01.
Verbum je offline   Reply With Quote