Malo ste pobrkali sa analogijom na moj post, no možda sam se i ja malo krivo izrazio.
Nissan Skyline nije zamišljen da radi u garaži na maksimalnom broju okretaja, nego na cesti/pisti, dok je svaka grafička zamišljena da radi u kućištu te da si priskrbi dovoljno hladnog zraka da ostane u granicama radne temparature. Uostalom, mješate kruške i jabuke, u ovom slučaju.
Sve što sam želio je skrenuti pažnju na to da je taj čip u stanju progutati daleko više struje od onoga za što se predstavlja te da to nije sigurno ne samo po njega nego i po ostale komponente u kućištu. Furmark, Ovajmark, Onajmark nesmiju biti štetni programi, jer im nije namjena da ubijaju kartice, već da pokažu koliko su iste stabilne pri maksimalnom opterećenju.
Volio bih da jednog dana i igre budu toliko optimizirane pa da opterete grafičke kartice koliko i jedan od tih testova. Baš me zanima da li bi proizvođači kartica onda i te igre nazvali štetnima po računalo kakosada nazivaju te testove.
Da povučem analogiju, auti se testiraju rigoroznim maratonskim testovima u svrhu utvrđivanja njihove kvalitete i izdržljivosti, zašto onda i proizvođači ne testiraju kartice sa tim markovima pa ne prilagode proizvodnju zahtjevima takvih testova.
Onda se nebismo morali brinuti o tome da svaka 3-4 ili 6 mjeseci pažljivo pokupimo svu prašinu sa hladnjaka da se nebi koja komponenta slučajno pregrijala, a tu su grafičke uglavnom najveći problem, jer u većini slučajeva da bi očistio hladnjak, moraš ga i rastaviti, čime dobivaš dobru šansu da nešto sjebeš ili da izgubiš garanciju.
Da nebi mislili da pljujem po nvidiji, ista stvar je sa svima, jednako rade i jedni i drugi po tom pitanju.