View Single Post
Staro 16.01.2005., 00:13   #25
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Citiraj:
Eh Beren...to za kaj si hitil link sam vidio isti dan i na rage3d i na driverheavenu, zna Pinsla da sam još prije par mjeseci spominjao taj famozni "Press Edition" /tam piše “Phantom Edition”/

Znam da si vidio. Samo sam htio ukazati na određene stvari.

Što ti misliš o dotičnom linku?

Citiraj:
Kaj se tiče onoga kaj ti nazivaš "gafom", neovisno o svađi Billa i Nvidie oko cijena chipova za X-box-tko je molim te lijepo tjerao Nvidiu da napravi chip koji je inferioran u shader-based operacijama a svaki je bedak znao da će VEĆINA nadolazećih igara biti takva???
Investirori, naravno.
Pri dizajnu arhitekture se nisu poštovale DX specifikacije + što je ATI u iste ubacio svoje sheme koje su odgovarale čipovima koje su u tom trenutku dizajnirali.

Grafički čip ima svoj production cycle. Kod nVidie i ATI-ja je vrlo sličan što će reći da tvrtke u praktički istom vremenskom razdoblju izlaze sa novim proizvodima. S tim na umu je nezamislivo neizdavanje FX serije čipova. nVidija je znala da se zajebala sa MS-om kad je ATI izbacio svoje, tada akutalne, modele Radeona, ali si jednostavno nije mogla priuštiti da otkaže arhitekturu na koju su potrošili toliko vremena.

Premda cijela ova spika izgleda kao AMD vs. Intel to nije tako. Intel je sa svojim Pentiumima 4 planirao razvaliti AMD preko takta, ali su trapavo skužili da takt nije moguće tako visoko gurati. nVidia je s druge strane popušila na spiku arhitekture koja nije razvijena u skladu sa aktualnim industrijskim standardima. Zašto? Zbog bahatosti i nadobudnosti, ali i hrabrosti. Jer stvarno moraš bih hrabar da čak i skrivećki pokažeš srednji prst MS-u, a da istovremeno nisi baziran na open sourceu.

Citiraj:
Kaj se tiče objektivnosti-nisam primjetio da si po DOOM-u 3 tak zdušno čačkao i dao si truda koliko si ulužio u teoriju zavjere Nvidia vs ATI/zločesti Gabe Newell
Naravno da nisam budući da ATI ima loše performanse zbog toga što u Doomu III ima mnogo stencil sjenčenja. Stencil sjenčenje je feature za razliku od shaderske preciznosti s kojom je ATI preko Valvea udario na GeForceice.

Citiraj:
Neću ni pričati o tome kako nikad nisi propustio priliku ispljuvati ATI drivere ili BETA inačicu istih a nijedamput još u testu nisam pročitao da Nvidia ima sa tom-i-tom revizijom drivera problema u nekoj igri...a bogme ih je bilo.
Kad sam ih imao, spomenuo sam ih. Ako sam ih manje spominjao to samo znači da po mom iskustvu ATI ima nezrelije drivere u odnosu na nVidiu. To, vjerujem, stoji?