View Single Post
Staro 18.11.2010., 16:05   #35
Doctor Hardware
Premium

Doctor Hardware's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor vranjba Pregled postova
Ako se već uzima neka roba vrijednosti od parsto kuna valjda se uzima od nekog ko ima neki kredibilitet, broj postova ili postove koje ja napravio, čak i na njuškalu možeš vidjeti dali čovjek ok po njegovim oglasima. Ako neko prodaje 1 matičnu i ima ukupno 2 oglasa, a drugi je gajba za piliće njega zaobiđem i dam 30 kn više za nekog ko prodaje 10 informatičkih stvari.
Slažem se, bolje spriječiti nego liječiti ali bolji prevaranti znaju i to smuljati, pogotovo kad vide ovakav post pa nauče nešto iz toga i lažiraju 20 oglasa.
Na ebay su isto tako lažirali feedback.
Treba razmišljati unaprijed. Ja bih recimo gledao i broj mobitela, npr ako je broj 098xxxxxx znači da funkcionira oko 10 godina i da vjerojatno nije prevarant. Čak i kvalitetan razgovor zna uliti povjerenje. Kako god rizik uvijek postoji ali govorili smo o otkupnim pošiljkama koje treba prekontrolirati kako god i ako je moguće. Uplata na račun unaprijed može definitivno biti prevara ali tada ja gledam šta sam prije napisao i nazovem, saznam nešto korisno na temelju čega procijenim...
Doctor Hardware je offline   Reply With Quote