Citiraj:
Autor vranjba
Ako se već uzima neka roba vrijednosti od parsto kuna valjda se uzima od nekog ko ima neki kredibilitet, broj postova ili postove koje ja napravio, čak i na njuškalu možeš vidjeti dali čovjek ok po njegovim oglasima. Ako neko prodaje 1 matičnu i ima ukupno 2 oglasa, a drugi je gajba za piliće njega zaobiđem i dam 30 kn više za nekog ko prodaje 10 informatičkih stvari.
|
Slažem se, bolje spriječiti nego liječiti ali bolji prevaranti znaju i to smuljati, pogotovo kad vide ovakav post pa nauče nešto iz toga i lažiraju 20 oglasa.
Na ebay su isto tako lažirali feedback.
Treba razmišljati unaprijed. Ja bih recimo gledao i broj mobitela, npr ako je broj 098xxxxxx znači da funkcionira oko 10 godina i da vjerojatno nije prevarant. Čak i kvalitetan razgovor zna uliti povjerenje. Kako god rizik uvijek postoji ali govorili smo o otkupnim pošiljkama koje treba prekontrolirati kako god i ako je moguće. Uplata na račun unaprijed može definitivno biti prevara ali tada ja gledam šta sam prije napisao i nazovem, saznam nešto korisno na temelju čega procijenim...