View Single Post
Staro 15.01.2005., 21:49   #19
Beren
PC Ekspert šerif
Moj komp

Beren's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Citiraj:
Kad tvoja ljubljena firma nije u nečem bolja-onda je proc usko grlo, "igra je izrazito naklonjena ATI karticama", Nvidia nije još sredila drivere kak spada...nikad ATI nema generalno gledajući bolju arhikteturu GPU-a od Nvidie
Ima, Radeoni 9800/9700 u odnosu na FX-ice. Ali i dalje ostajem pri tvrdnji da bi stvari drugačije izgledale da se nije dogodio onaj prvotni gaf pri stvaranju DX9 standarda. Tu si je nVidia sama kriva, ali volio bih vidjeti kako bi stvari izgledale da nisu naprasito izletjeli sa MS-ovog DX okruglog stola.

Citiraj:
A kad ATI popuši u nekoj igri...joj...onda se piše o ka-ta-stro-falnim driverima koji ishodište imaju još od osnutka firme, inferiornoj arhikteturi naspram Nvidie, i slične stvari.
Lošijim driverima, da. I to u OpenGL-u. Ali sve su bolji. Inferiorna arhitektura feature-wise - to je činjenica.

Citiraj:
Kaj se tiče onog da je SLI namjenjen igranju u izrazito visokim rezama ja bogme ne poznam nikog tko igra u 1600x rezi, na današnjim monitorima bi ti trebalo povećalo za ugodno igranje.

Uopće nije bitno da li ti ili ja poznamo nekog tko se tako igra. Bitno je da ljudi postoje. Takvim ljudima treba SLI ako se s takvim postavkama žele igrati u super framerateu. To kaj ja mislim da su to većinom tatitni sinovi ili fanatici, to je drugi par cipela. Osobno ne bih nikad kupio dvije kartice za SLI, a ne bi ni Ozren. S druge strane zgodna shema sa SLI-em je u nadograđivanju.

Ne vidim razlog zašto bih svoju GT-icu frkno za neku drugu karticu kad sa kupnjom druge polovne GT-ice mogu jeftino fino povisiti performanse. To kaj ekipa sa foruma mijenja grafe i matične tri puta godišnje ne znači da to radi prosječni korisnik. Ista ekipa zbog mijenjanja čestog hardveraja radi clean installove windoza svako malo, a ja si to ne mogu i ne smijem priuštiti.

Ako netko planira kupiti SLI i jednu grafu, a nakon 8 mjeseci do godinu dana i drugu grafu, ne vidim zašto je ovakva metoda nadogradnje toliko loša.

Citiraj:
Zadnje i najvažnije je forsanje priče kao da je SLI isključivo điđa NVidia grafi (na Nvidia matičnim tak jasno)
Koliko je meni poznato i VIA i Alienware i neki proizvođači matičnih nezavisno od Nvidie imaju spremna rješenje na tu temu, već je bilo po netu kako su u paru radile i ATI-ca i Nvidia skupa.

Citiraj:
Ti si po pitanju ATI vs Nvidia sve samo ne objektivan
Svi imaju pravo na svoje mišljenje. Ma koliko bilo krivo...

Za kraj, uživaj u jednom tekstiću koji generalno opisuje sve one stvari koje meni idu na jetru kod ATI-a:

http://www.gamers-depot.com/ed/ati_open/001.htm