Citiraj:
Originally posted by Beren
... u svim igrama dok je CPU još uvijek usko grlo? Koliko ja vidim, čim se digne reza i AA i AF postavke 2x6800 SLI kažu X850XT kažu bye, bye. To nije nikaj čudno budući da je SLI namijene pod A) igranju u izrazito visokim rezama i AA/AF postavkama, B) relativno lakoj nadogradnji performansi u smislu kupiš prvo jednu karticu pa onda za godinu dana još jednu.
|
Nevezano za temu 9800 PRO vs 6800LE...jedna stvar je jako zanimljiva.
Kad tvoja ljubljena firma nije u nečem bolja-onda je proc usko grlo, "igra je izrazito naklonjena ATI karticama", Nvidia nije još sredila drivere kak spada...nikad ATI nema generalno gledajući bolju arhikteturu GPU-a od Nvidie
Ili je Nvidiu sjebao dobri stari Bill sa DX-om...
A kad ATI popuši u nekoj igri...joj...onda se piše o ka-ta-stro-falnim driverima koji ishodište imaju još od osnutka firme, inferiornoj arhikteturi naspram Nvidie, i slične stvari.
Priče kako DOOM3 nije bio baš ni malo optimiziran za Nvidiu, a HL2 je rezultat teškog muljanja izdavača igre i ATI-ja...itd...
Kaj se tiče onog da je SLI namjenjen igranju u izrazito visokim rezama ja bogme ne poznam nikog tko igra u 1600x rezi, na današnjim monitorima bi ti trebalo povećalo za ugodno igranje.
Ono o "relativnoj lakoj" nadogradnji ako kupiš sad jednu grafu a za godinu dana drugu neću ni komentirati, velik dio ljudi sa ovog foruma barem jednom godišnje mjenja SVE, barem 30-ak posto dvije-tri matične i grafe godišnje.
Zadnje i najvažnije je forsanje priče kao da je SLI isključivo điđa NVidia grafi (na Nvidia matičnim tak jasno)
Koliko je meni poznato i VIA i Alienware i neki proizvođači matičnih nezavisno od Nvidie imaju spremna rješenje na tu temu, već je bilo po netu kako su u paru radile i ATI-ca i Nvidia skupa.
Ti si po pitanju ATI vs Nvidia sve samo ne objektivan