Citiraj:
Autor McG
Procesori bazirani na Bulldozer arhitekturi kreću s masovnom proizvodnjom u travnju 2011., a u isto vrijeme se očekuje i službeno predstavljenje osmerojezgrenih modela. Kasnije, tj. na polovici 2011. planiraju predstaviti šestero i četverojezgrene Bulldozer procesore. S obzirom da već jedno vrijeme imaju wafere s Bulldozer procesorima i da prema ovom članku sljedeći mjesec šalju inženjerske primjerke - bili bi žešće nesposobni da im (gledajući od danas) treba skoro godina dana da ljudima ponude novu arhitekturu i nove procesore.
Tim više, jer Intel već sad ima pokrenutu proizvodnju prvih testnih primjeraka 22nm Ivy Bridge procesora koji budu die-shrink Sandy Bridge arhitekture. S tim da je Intel nove 22nm Ivy Bridge procesore isplaniral za drugu polovicu 2011. i kombinirali budu ih s novim/nadolazećim LGA-1155 pločama. AMD bude i ovak u zaostatku, točnije AMD je u zaostatku još od Intelove Core 2 arhitekture i prvih Conroe procesora, a još da im treba do jeseni 2011. da službeno predstave i lansiraju tolko najavljivane Bulldozer modele - onda mogu komotno zatvoriti vrata, jer Intel bude ih žive pojel.
|
To sve stoji, samo stvar je u tome da npr meni uopće ne trebaju procesori intelove kvalitete. Sve što ja radim na kompu, su igrice internet i printanje. A za sve to, po meni većini ljudi ne treba intel. Intel je više za ljude koji imaju žešće poslove, i kojima stvarno trebaju tako jaki procesori. A za kućne korisnike, po meni AMD je idealan. Nit je preskup, nit previše zaostaje u performansama. I meni nije nikakav bad, biti svijestan da netko ima proc 20-30 posto jači od mog. Jer za ono što meni služi komp, meni je i više nego dovoljan bilo koji iz amd konkurencije a uz put rečeno i na svakoj kupnji novog proca i matične se osjetno uštedi. Normalno da netko tko razmišlja o parama, rađe kupuje amd, nego netko tko razmišlja o performansama taj sigurno kupuje intel. Al cijene intela su prenapuhane, osjetno više naplaćuju svoj rad nego amd i zato ih ne volim. AMD se trudi ugodit širokom broju kupaca, a ne samo onim iz high end grupe. To je samo moj stav, al oko kvalitete procesora je sve jasno intel je osjetno isprijed trenutno iako sve se to može lako okrenut u korist AMD-a. Samo stvar je u tome, da intel ima puno više love i da će AMD-u trebat vremena da to napravi. Al mene stvarno nije briga za intel, jer kažem nisam ljubitelj intela, AMD mi je baš po mjeri, i sigurno ću si kupit jedan od bulldozer procesora iduće godine. Znam da će cijena bit pristojna, i sigurno će me zadovoljit u performansama, a to što će intel imat opet neku zvijerčinu tipa 980x to me niti malo ne jebe. Jer intel svoju kvalitetu i trud,
MASNO naplati!
ps.normalno teško je bit objektivan do kraja, kad me-i srce v-tuče k amd-u!