View Single Post
Staro 16.11.2010., 22:59   #474
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor housel Pregled postova
Iggy, policija ti na licu mjesta piše prekršajni nalog.
Vozač taj i taj je po tom i tom članku zakona sigurnosti na cestama počinio prekršaj taj i taj i automatski si kriv.
Dokument pstaje važeći onog trenutka kada se potpišeš.
Ako ti policija ne definira krivnju pa tko onda definira. Misliš da ti murijak na prekršajnom nalogu napiše e pa on je možda počinio prekršaj, da se mene pita pustio bi ga... poznam mu strinu itd.
Odma si kriv te ako se potpišeš onda taj nalog ne ide do sudca ako ne uložiš žalbu. Ako uložiš žalbu mogu te odbiti i reći kako su policajci postupali kako treba te da nisi u pravu.
Ako se ne potpišeš automatski ideš na prekršajni sud i iznosiš svoju stranu.
Imao sam slučaj di sam nakon žalbe bio 2 puta na sudu, nakon toga mi je došla unutarnja kontrola i nakon toga mi je došao neki frajer iz kabineta ministra i napokon sam zahvaljujući svom od tebe prozvanom neukom pravniku uspio dokazati da nisam kriv i da su ti isti koji su mi zbiberili niz kazni (al stvarno nisam bio kriv, jednostavno sam se zamjerio murijaku) jednostavno debili.
Potpuna glupost.
Prekršajni nalog je početak postupka, potpisivanje znači samo preuzimanje istog. Policija ne definira krivnju i posljedice, time se samo može olakšati cijela procedura.
Na osnovu prekršajnog naloga pokreće se i prekršajni postupak, kao i mogućnost osporavanja, tj. davanja žalbe (u roku od osam dana).
Imate zakon, imate dosta tumačenja pa čitajte. BTW, policija nikad ne definira tko je kriv za što, oni prikazuju zatečeno stanje i ukoliko postoje nesuglasice proslijeđuju stvar sudu (putem prekršajnog naloga), ako priznate krivnju stvar je jasna odmah, ako ne priznate (bez obzira potpisali ili ne) ide se na sud i u pravilu samo više košta. Ne znam odakle uopće ta glupa "dogma" kako potpisivanje znači priznavanje krivice i mogućnost da se time nešto posebno dobije.