Citiraj:
Autor domy_os
Koliko dugo voziš? Tjedan dana?
|
Hoćemo se stvarno spuštati na taj nivo? Mogu i ja tebe pitati jesi ti ovaj dečkić s tvog avatara koji se još igra malim kamionima.
Citiraj:
Autor domy_os
Moj posao se svodi na svakodnevnu vožnju, u prosjeku do 300 km dnevno.
|
Mašala. To je preko 100 000km godišnje. Ti mora da mjenjaš aute češće nego neki žarulje.
Citiraj:
Autor domy_os
U većini država su odavno obavezna, a trebala bi biti i kod nas jer po meni to više ugrožava sigurnost nego kad netko vozi 10 km brže. Ne znam zašto policija to češće ne kažnjava...
|
Puno smo mi toga "visokoumnoga" uvezli iz Europe smo jer je iz Europe. Tipa oni pravilnici o tome koliko dug i zakrivljen mora biti krastavac. Europa to ukinula, a kod nas još na snazi.
Isto i sa policijom. Ti ju doživljavaš (kao i ja) kao vojsku kojoj je samo cilj kažnjavati i trpati novce u proračun, a svo to silno kažnjavanje nije nimalo pridonjelo sigurnosti nekog dr. u prometu. Samo je nad*kan onaj kojemu je kazna došla, ostali nimalo nisu sigurniji. Cijeli koncept je kriv.
Citiraj:
Autor khm
Mislim da ti prvo moraš završiti auto školu i sjesti u auto.
Žuti far? Far će požutit samo ako je nekvalitetan i uslijed vremenskih uvjeta (kiša, prašina, prljavština i sl.),
|
Požutit će svaki kojeg se "roštilja" sa svjetlima 24/7 jer nije za to namjenjen. Pogotovo otkad su škrti autoindustijalci staklene farova zamijenili plastičnima.
Citiraj:
Autor khm
a mjenjanje fara nakon 10 godina je tek smijurija, zamisli, neću palit svjetla po danu zato što će mi za 10 godina farovi bit žuti?
|
E vidiš ja bih TO kažnjavo. Stari grobovi od auta sa požutjelim farovima koji im praktički služe kao pozicijska svjetla jer ne osvjetljavaju ni 10 m pred sobom. Još im u gradu to ne predstavlja problem, no izvan njega ne bi se s takvim farovima usudili voziti preko 40.
Citiraj:
Autor khm
I znaš koliko košta žarulja? Očito ne znaš kad ju spominješ kao trošak, i rikavanje žarulje ne ovisi o njezinoj upotrebi koliko o instalaciji svakog auta.
Tako na mome već 3 god. svjetle neka talijanska H7 govna koja sam kupio u ipercoopu za 30 kn, a ne gase se.
Uglavnom, nemoj pričat svašta.
|
Ti meni da ne znam koliko koštaju, a sam priznaješ da se o autu brineš tako da su ti žarulje govna? FYI pogledaj pošto su H7 Philips Xtreme power ili Osram Nightbreaker tj. prave žarulje koje nekog vraga vrijede i povećavaju sigurnost na cesti, upotrijebi ih pa se javi s dojmovima.