To sa svjetlima je žešći idiotizam.
Svjetla moraju konstantno biti upaljena ako zbog ničeg drugog onda zbog toga što bi to ljudima postala navika i refleksno bi palili svjetla kad sjedaju u auto, a što se ovako dobiva?
Dobiva se to da ljudi preko ljeta ne pale svjetla, kad dođe zima i dalje ne pale zato što im je ostala kretenska navika zbog kretenskog zakona.
I taman kad se svi nekako stabiliziraju i počnu palit, onda opet nastupa nova shema koja kaže - nemojte više palit.
Koliko god zakon bio glup, ljudi su još gluplji.
Kad sjedaš u auto veži se i pali svjetla i ne pitaj gluposti jel treba ili ne treba, taman bilo podne i sunce pržilo 50 stupnjava.
Samo jedan banalan primjer, na nekim mjestima u gradovima postoje tkz. ogledala, ako je izlaz iz neke ulice nepregledan, e pa na tom ogledalu se auto sa ugašenim svjetlima uopće ne vidi (!), pogotovo ako je neke boje koja se stapa sa okolinom!
A da ne spominjem koliko je lakše procijenit brzinu vozila koje ima upaljena svjetla.
Citiraj:
Autor Tiro
Svjetla po danu ne služe ničemu. Blago tebi ako ti se potrošnja digne samo za deci. O grijanju farova koje dovodi do požutenja plastike fara da i ne govorim kolilki je to trošak mjenjati far nakon 10 god konstantnog grijanja. Češće mjenjanje žarulja neću ni računati.
|
Mislim da ti prvo moraš završiti auto školu i sjesti u auto.
Žuti far? Far će požutit samo ako je
nekvalitetan i uslijed vremenskih uvjeta (kiša, prašina, prljavština i sl.), a mjenjanje fara nakon 10 godina je tek smijurija, zamisli, neću palit svjetla po danu zato što će mi za 10 godina farovi bit žuti?
Za 10 god. će ti auto biti 4 puta slupan i 3 puta ukraden.
I znaš koliko košta žarulja? Očito ne znaš kad ju spominješ kao trošak, i rikavanje žarulje ne ovisi o njezinoj upotrebi koliko o instalaciji svakog auta.
Tako na mome već 3 god. svjetle neka talijanska H7 govna koja sam kupio u ipercoopu za 30 kn, a ne gase se.
Uglavnom, nemoj pričat svašta.