Citiraj:
Autor housel
Potpisivanjem kazne automatski priznaješ krivnju te na temelju toga pišeš žalbu koju ti mogu odbiti. Odbijanjem potpisivanja u startu odbijaš krivicu.
|
Potpuna glupost.
Ne postoji dokument kojim ti potpisuješ krivnju, na bilo kojem nivou. K tome, ni policija ne definira krivnju. Isto tako, u prekršajni nalog se može unijeti tvoje neslaganje. Taj prekršajni nalog ide dalje i postupak je isti, osim što će sucima pokazivati štošta.
Citiraj:
Autor housel
Ok sve to stoji no na mom Unu padnu okretaji kada upalim svjetla što znaći da više optereti alternator koji više optereti samu mašinu. Slažem se da je razlika malena no ima je. Svi kao furaju neke eco friendly fore i moj zaključak je da se upaljena svjetla kose sa tim. Slažem se da ima i bezbroj ostalih čimbenika vezanih za zagađenje no eto, samo primjetih.
Isto tako ni zakone nisam nešto previše proučavao no znam da svaki puta kada sam napravio sranje da me moj obiteljski pravnik uvjek prvo pitao jesam li se potpisao, možda ipak ima neka kvaka...
|
I meni je prijateljica sutkinja i par prijatelja odvjetnici, pa?

Reci mu da malo bolje prouči štivo. Najozbiljnije.
A da ne govorim da je opterećenje mašine i potrošnja goriva mala cijena za sigurnost.
Citiraj:
Autor housel
A zašto se svi kačite za maglu, kišu sive aute itd.
Definitivno sam za sigurnost u prometu no eto maloprije sam išao na teren i morao sam imati upaljena svjetla. Sunce sja, vani 20 iznad 0 i svi imaju upaljena svjetla.
Da ne govorim o tome kako su većina auta na cesti stariji, lošiji i jeftiniji i iskreno, na udaljenosti nekoj ni ne vidim ima li upaljena svjetla, a kamoli da li su samo pozicija ili kratka.
Ja govorim samo za tu situaciju i isto se kao i vi ljutim kada se netko pravi pametan pa kada padne mrak a on ne pali.
|
Situacije na cesti mogu biti najrazličitije. Svjela jako pomažu vidljivosti. Sve ostalo je, po pitanju sigurnosti, samo "kolateralna šteta".
Citiraj:
Autor Tiro
Svjetla po danu ne služe ničemu.
IMHO pretjecanje je ionako jako rizična radnja
|
Jesi ti uopće vozač? Sumnjam.