View Single Post
Staro 15.11.2010., 22:57   #247
Child Of Bodom
Premium
Moj komp

Child Of Bodom's Avatar

Datum registracije: Jan 2010
Lightbulb Samsung SpinPoint F3 500 GB vs. Seagate Barracuda 7200.12 500 GB

Kao sto kaze naslov,mala dvojba izmedu ova dva..a sad objasnjenje kako je doslo do nje

U potrazi sam za 2 nova diska,jedan sistemac a drugi storage(odabrao sam vec storage i to F3 1TB mada znam da ovaj ne spada u ovu temu,tek tolko da i ja dam jedan "+" za samsunga )

Dakle sistemac - kao i inace, traze se tisina,brzina te ne pretjerano zagrijavanje (i sto manja sklonost vibracijama i sl..) Mislio sam najprije uzeti Samsung Spinpoint F4 250GB (265kn) no onda je bolja opcija dodati jos 15kn i upiknuti Samsung Spinpoint F4 320GB, HD322GJ koji nije nista losiji od gore spomenutog "brata" a prema ovom review.u ---> http://www.testfreaks.com/blog/revie...gb-hard-drive/ ima zbilja odlicne performanse!

Listam ja dalje po recenzijama i forumima(naravno i po ovom..) te web shopovima i dodem do zakljucka da ako dodam jos 10tak kn mogu nabavit F3 Spinpoint 500 GB (300kn)...koji se takoder pokazao jako dobrim,a evo spomenut je i dva posta iznad uz jako pozitivne rezultate. Ako uzmemo u obzir da ima nesto malo losije rezultate (koje vjerojatno necu osjetiti...) u odnosu na modele F4 250/320 GB naspram "duplo vise" prostora za "par kuna vise" mislim da se itekako isplati bas ovaj 500 GB model. Evo i testova za F3 500GB: ---> http://www.xbitlabs.com/articles/sto..._18.html#sect0

Međutim..tu opet nastaje zbunjola jer na gore navedenom testu Seagate Barracuda 500GB ispada bolji od tog Samsunga F3 500GB a po cijeni su tu negdje,par kn razlike.

Kuzite sad moju dilemu...ipak bara ili zamzung ?

Zahvaljujem na savjetima za rjesenje ove zavrzlame

Citiraj:
Autor Xenon Pregled postova
Trenutno imam Hitachi DeskStar 7K160 HDD od 160 GB 7200 o/min 8MB cache-a! Imam osjećaj da mi je disk prespor odnosno da se samo njega čeka! Vidio sam da kod novijih diskova se cache povećao na 16MB zanima me koliko bi to utjecalo na brziu diska te jel se isplati uopće radi toga uzimat drugi disk ili jednostavno pričekat da pojeftini SSD!
Ne isplati se cekat pojeftinjenje SSDa (mada vec ima jeftinih..) a ako se i to dogodi u vecem valu - opet ti treba jos jedan disk za storage(ne znam dal bi imalo smisla onda koristit tog starog "sporog" hitachija za tu namjenu paralelno sa brzim SSD.om)

Ako mozes od nekog,posudi noviji disk pa isprobaj dal je bas disk krivac,a ona druga opcija(koju si valjda isprobao..) je format i instalacija friskog OS.a

Sto se tice cacha, vec nekoliko puta je ovdje istaknuto da prosjecni korisnik bas ne primjeti razliku izmedju 8/16MB ili 16/32MB itd

Zadnje izmijenjeno od: Child Of Bodom. 16.11.2010. u 16:02. Razlog: dp
Child Of Bodom je offline   Reply With Quote