View Single Post
Staro 15.11.2010., 14:58   #86
MausLuka
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2009
Igra je jako bugovita i prelagana.
U civ4 sam se mučio na princu a sad na 7-ici razvaljujem.

Treba na početku samo imat poziciju s dva resursa za sreću, odmah workera gradit i pomogućnosti ukrast workera od slobodnih gradava.
Dođeš s vojnikom do njegovog worrkera, objaviš mu rat, uzmeš workera i prekineš rat - piece of cake.
Nakon što grad naraste na treći level gradit novog settlera pa opet workera pa setlera. Što prije treba doć do tri grada tak da te golden age digne.
Naravno svaki grad mora imat resurs za hapines jel neće moć rasti.
Također jako bitni su i odnosi s gradovima. Kad god vam misiju daju da neke barbariane nabijete ili tak nekaj odmah to treba riješit jel su bonusi dobri. Po meni su najbolji morski (maritime) gradovi jel daju hrpu hrane i ubrzavaju rast.
Sad je vrijeme za vojsku - katapulti i swordsmeni i konjica- ovisi što imate od strateških resursa. Obavezno vam treba par željeza za par katuplta.
Komp je jači od vas u tom trenutku ali dobrim pozicioniranjem katupulta i pješadije koje ih brane može ga se zrokat. Tu mi je najveća zamjerka - komp se bori ko kreten. Samo ide na masu. Kreće na tebe ko mutav a ja ga katapultima skidam iz daljine.
I treba kompove samo oslabit (uzet glavni grad) i uzet im pare za primirje i krenut na drugog.
MausLuka je offline   Reply With Quote