Za diskove imam opcije IDE, RAID, ACHI, pa sa ih ostavio u IDE, znači to nisam dirao.
Ostavio sam komp preko noći da stoji upaljen, jutros se probudio i vidim da se instalacija ipak nastavila dalje u jednom trenutku, jer me dočekao izbornik vremenske zone.
Instalacija dovršena, no opet postoji problem.
Komp radi stabilno dok ne ubacim bilo kakav dvd ili cd u pržilicu. Opet sam mijenjao kablove, stavljao svoju pržilicu koja radi 100% ispravno, no ista stvar. Par minuta nakon što ubacim bilo kakav medij unutra, izbaci mi poruku "windows explorer has stop working" i više nemogu mijedan windowsow program pokrenut, znači media player, internet explorer i slično, dok npr. firefox, avg, i ostali programi koji su naknadno instalirani rade normalno.
Gledao sam po netu, ali nigdje nisam našao SATA drivere za tu matičnu za W7, sve što ima na službenoj stranici su realtekovi audio driveri, a i to je valjda više zbog sučelja nego zbog stvarne potrebe, pošto zvuk radi jednako sa njima i bez njih.
Pokušati ću još napravit update BIOS-a, pa ako ni to ne upali, onda stvarno više neznam šta da napravim. Jedino da probam konaktirati Gigabyte, jel ima tko iskustva sa njihovom službom za podršku, koliko dugo se čeka na odgovor i te fore.