View Single Post
Staro 15.01.2005., 02:00   #1
MasterX
do you speak it?

Datum registracije: Mar 2003
Lightbulb 9800pro vs 6800LE

iskustva jednog korisnika:

imao sam radeon9800pro sa vga silencerom v3 (sapphire kartica) i sve je radilo odlicno... onda sam dobio Leadtek 6800LE i ponukan hvalospjevima na PCE stranicama stavio tu karticu u kompjuter...

kao prvo kartica je TOTALNO SMECE, takvo sto u zivotu nisam vidio

1. velicine kao one old school isa+vlb morao sam maknuti hard disk da stane
(kuciste Antec koje je SVE samo ne malo)

2. grije se nenormalno mnogo (cca 75 stupnjeva kada izadjete iz nekog 3d fps-a) 50C @ desktop

3. trosi struje toliko da jadni Antec smartpower 350W cijelo vrijeme drugi vent vrtio na maximumu da ohladi napajanje (znaci da je maximalna protrosnja dosla do kraja)

4. performanse NISU NIMALO bolje u igrama... (govorim o REALNIM dobicima, pri svakodnevnom igranju) sve je to fino na papiru i 3d mark-u koji bod vise
stock 9800pro 2395 (3d mark05 score)
stock 6800LE 2400 (3d mark05 score)
go figure...

5. najgluplje potrosenih 2000kn ikad

6. prodao sam to sranje od kartice i vratio 9800pro u svoju konfu...

7. kartica(6800LE) je NENORMALNO BUCNA (kada ste zadnji put culi zvuk traktora koji samo sto neprobije zvucni zid

8. uspjesno sam je otkljucao na 12x1,6vp ali NI tada nije nista impresivno...

sada gledam SLI test na PCE home-u i smijem se:
Citiraj:
Performanse su generalno stvarno odlične, no u to nismo ni sumnjali - 6800 serija je dobra sama po sebi, a SLI može samo pomoći.
yeah right, prodajte tu pricu nekom luzeru, ja sam karticu imao, iskustva iz prve ruke su porazavajuca!!!

dokle god se index "isplativosti" racuna preko doom-a 3, moracete pljunuti brdo love za nesto, da bi u totalnom mraku (pardon to se zove doom3) imali vise od 50fps-a... who gives a fuck...

nvidia se nije proslavila fx serijom, ali ova 6800LE i 6800GT (kod poznanika) su nastavak "dobre" stare nv tradicije...

steta sto nVidia ne djeli neku kuharicu sa ukusnim jelima koja mozete pripremiti dok recimo tipkate u wordu (a kartica radi na 50C)

ili mozda cete naci u oglasu mjenjam 6800 za electrolux stednjak... posto stednjak ima 4 ringle na kojima se moze kuhati, a 6800 ima samo proc za pripremanje glavnog jela i memoriju za podgrijavanje priloga za glavno jelo

topla preporuka, stick to 9800pro, ako nista drugo usi ce vam biti zahvalne...
MasterX je offline