View Single Post
Staro 14.11.2010., 10:36   #153
twin Fisherman
Fisherman's evil twin

twin Fisherman's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Zasto sve teme komparativne hardveristike moraju nuzno biti prepoznate na razini predskolskog uzrasta? Jedan uvodni post i ko po defaultu, kindergarten borba do istrebljenja u obranu svoje istine

ccc

Postujem da nekome ne lezi odredjeni kontroler ili zeli maksimum prerformansi. Samo postoji i drustvena komponenta igranja i na tome su recimo konzole i nastale. Na ZX-u sam bacao sve Joysticke i rasturao na gumici. No bilo je igrara gdje motorika jednostavno nije bila moguca bez joysticka ~ ili nije imalo smisla igrati. Meni su PS kontoleri upravo najblizi nastavak retro igranju i daleko drazi od joysticka. Doduse, neuk sam za doom-oidne pucacine pa ne mogu uopce prosuditi parametre u kojima bi spomenuti bio dobar ili ocajan.

Ali zar je tesko shvatiti da drustvu koje sjedi oko velikog ekrana i zahakla jedan PS, daleko je manje vazna komparacija PS naspram PC-u i koliko je isti superiorniji?

Meni je ideja daleko znacajnija od ispoliranosti rezultata. Zadnju pucacinu sam igrao na PS-u i znam da smo iz Graz-a morali uzimati neku narancastu pusketinu/pistoj. Prva dva nivoa DH trilogija, posebno dio na snijegu (2-gi nastavak filma) je fenomenalno zabavan. Atmosfera je toliko zabavna da sam na skijanju vec dosadio ljudima s hvalom za ovu igru

I bas u takvim drustvenim okupljanjima ili putovanjima, konzola je jednostavo bez premca. Ne znam kako jak laptop da imas uz sebe i spajas na TV - jednostavno nije potreban uz razinu paznje koja vise ide na ideju nego sirovu snagu. Cini se sam izgleda okruzen dostatnom kolicinom ljudi koji tako razmisljaju, jer nikad ovakve rasprav uzivo nisam vodio s prijateljima. Moj odgovor na naslov teme je : Zasto Ne Oboje?

Neki dan mi netko posalji link na ovu bolestinu. Razliciti su paramtri budnosti ljudi i koliko ih se moze senzibilizirati da je nesto samo bezbrizna zabava. Bez ikakve ironije, ali ljudima koji ovo igraju, proizvodjac igre bi trebao besplatno dati mocni PC i konzolu. Ali potpuno besplatno! Jer nema mi smisla da budu pitomci istrazivanja ucinka za nista. To jednostavno nije posteno ni u jednom slicnom eksperimentu.

Konzola ili PC? Oboje!

twin Fisherman je offline   Reply With Quote