View Single Post
Staro 13.11.2010., 22:20   #183
fishBonE
Registered User

Datum registracije: Oct 2008
Thumbs up Acer Aspire 5942G

Acer Aspire 5942G

Specifikacije:
CPU: Intel Core i5 430M 2.2GHz
RAM: 4GB DDR3 1066MHz
GPU: Mobility Radeon 5650 1GB
HDD: 320GB 5400 rpm
Display: 15,6

Opis, misljenje, preporuka, +/- :
Koristim ovaj laptop nekih 8 mjeseci i za sada nemam nikakvih zamjerki.
Performanse su zadovoljavajuće, svakodnevni rad bez problema, a vrti i novije igre ako zatreba sa skoro max detaljima (Mafia 2, SC 2, NBA 2k11..).
Izrada kučišta mi je puno bolja nego kod Toshibe koju sam prije imao, iako su oba plastična, Acer je čvršći pa mi se čini i kvalitetnijim, i sviđa mi se što su tipke i područje oko touchpada matirani pa ne ostaju tragovi prstiju.
2 USB ulaza, i treći koji je ujedno i eSata, su smješteni jedan pored drugog pa se deblji stick ne može ugurati ako je susjedni ulaz zauzet. Još jedan USB ulaz je sa druge strane pa se takva situacija može riješit.
Tipkovnica je osvjetljena, što je dobro, ali se svjetlo ne može isključit, kao ni svjetlo na Acer logu ispod ekrana. To malo iritira, ali zanemarivo.
Otvor za hlađenje se nalazi samo sa stražnje strane, što mi trenutno odgovara. Nisam primjetio pretjerano zagrijavanje, iako ne bude ugodno držati ga u krilu nakon nekog vremena.
Bateriju nisam posebno isprobavao, ali čini mi se da ne traje baš dugo.

Sve u svemu, zadovoljan sam sa laptopom. S obzirom na cijenu u odnosu na laptope drugih proizvođača sa sličnim komponentama ovoj e bio best buy. Hoće li prestat radit dan nakon isteka garancije još neznam, a dok mi se to ne dogodi smatram da se to može dogodit laptopu bilo kojeg proizvođača pa to što je Acer ne smatram kao manu.
fishBonE je offline   Reply With Quote