View Single Post
Staro 13.11.2010., 20:48   #130
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Bit će to uskoro kao i Mac vs PC. Sad je Mac jedan PC sa naljepnicom zagrižene jabuke. Meni jedino smeta što se neke igre izrađuju prvenstveno za konzole, a onda se napravi loš port na PC i trebaš skup hw da bi to vrtio. Konzole su jeftine zbog inferiornih komponenti (osim cell-a kod playstationa) i masovne proizvodnje. Igrao sam se i na ps/ps2/ps3 i na xbox 360 i mogu reč da je stvarno jako zabavno natjerivat se s nekim na taj način. Jedino, što mi je užasno glupo, je autoaim. Far cry je teško smeće na konzoli (samo primjer), ali zato je assasins creed milina igrat na xbox-u. Svakom njegovo i ne treba se pretjerivati oko gluposti. Ako neko želi jednostavnost, uzme konzolu, ako želi slobodu, uzme pc i to je to. Jedan od glavnih argumenata konzolaša je nepostojeća potreba za nadogradnjom hw-a, ali to je i glavna mana konzola. Tek su ps3 i xbox 360 popravili situaciju vezano uz kvalitetu igara na konzolama. Prije toga je grafika bila smeće u usporedbi sa grafikom na pc-u. Ali ponavljam, svakom svoje i svatko ima pravo na mišljenje.
Ja imam samo jedan pravi i vjerodostojni argument protiv konzola, a to je (u nekim slučajevima) nesposobnost hw-a da u potpunosti izvede ono za što je i napravljen i što mu je jedina funkcija. Igra (ne igrica) NE SMIJE štekat na konzoli. Smije na pc-u jer ima bezbroj kombinacija komponenti i os-eva, ali na konzoli ne smije. Razvojni studio točno zna mogućnosti i ograničenja neke konzole i igra mora radit glatko cijelo vrijeme.

Da zaključim: nemam ništa protiv ljudi koji koriste konzole, samo mi nemojte s**t da je nešto bolje na konzoli nego na pc-u, a o ciframa je isto pespredmetno govoriti. Negdje oko vremena izlaska ps2 sam potrošio oko 4 milje na nove komponente i pc je bio bolji u svakom pogledu od konzole. Sad sam potrošio oko 6 milja i opet je bolji. Diskovi su krivi za skok u cijeni, al ne postoji konzola koja može nešto vrtit bolje na monitoru, bez peglanja koje izvode tv-ovi.
Ništa osim igara nisam spominjao namjerno, jer je cijela rasprava vezana uz igre i potpuno besmislena. Pc koristi jedan dio ljudi, konzole drugi, a oboje treći i s time se treba pomirit i raspravljat o važnijim stvarima. Kao npr: gdje je Vlatka Pokos bila danas i kome je Simona danas popušila .
Imam i ja konzolu za zabavu i bmk ako nekom smeta.
D1viry je offline   Reply With Quote