View Single Post
Staro 13.11.2010., 17:32   #108
ivan77
Guest

Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Otvaram ovu temu jer mi je više puta došlo da odgovorim na neke rasprave u drugim topicima (kao npr. ovdje), ali bi to onda odvelo u OT vode pa bi sve bilo pobrisano.
Mene zanima, tj. pokušavam shvatiti ljude zbog kojih se danas FPS igrice rade prvenstveno na konzoli, pa se onda portaju na PC. Konkretno, recimo COD i Battlefield serijal. Dakle taj direktor ili tko već, je jednog dana rekao "OK, COD2/BF2 je bio zadnji rađen prvenstveno za PC, od sada radimo igre prvenstveno za konzole, pa onda za PC."
Upućeni u te dvije igrice će dobro znati koliko su bolje bile te igre prije, nego njihove modernije verzije sada, koje u odnosu na njih izgledaju kao retardirani ušminkani poluproizvodi.

OK, očito je da se to radi zbog novca, ali da li to znači i da postoji realna potražnja za FPS-ovima na konzolama pa ih to tjera da totalno okrenu taktiku sa "prvo PC" na "prvo konzola"? Mene zanima tko to normalan igra FPS-ove na konzolama? Mislim, nakon što znaju kako je to na PC-u? Ili uopće nema potražnje nego ih oni svejedno rade za konzole da taj segment ne odumre?

Pretpostavljam da se radi o tržištu lijenih, debelih, glupih Amera koji zalegnu u kauč i daljinski upale TV, Xbox, satelitsku, klimu i vjerovatno robota koji im donese Big Mac ili je tako nešto zaista poželjno i drugdje u svijetu? Osobno sam probao gotovo sve konzole i razne igrice ali mi se nikako ne sviđaju. Možda zato jer je zadnja konzola koju sam ja igrao prije 20ak godina (a da nisam došao u napast da je razbijem) Super Nintendo.

Nekidan sam na prijateljev nagovor došao kod njega i igrali smo Playstation (2 ili 3, ni ne znam koji je). Igrali smo Gran Turismo i UFC. Nakon 15ak minuta došlo mi je da mu zavitlam kontroler u zid (OK, to pripisujem svom neiskustvu s tim kontrolerima ali mi svejedno nisu dragi). U FPS-ovima jednostavno ne mogu zamisliti da mi nešto zamijeni tastaturu i miša. Kako bi recimo s tim šugavim pečurkama izveli poznati "rocket jump" iz Quakea?
Jedino s mišem imam najbržu moguću kombinaciju preciznosti i brzine okreta, a onda gledam one kako igraju s gljivama pa pola sata ciljaju neprijatelja, i onda im naravno igra uskoči u pomoć sa autoaim-om i sličnim pomagalima (hint: tko koristi pomagala?).
Gdje vodi taj trend?

ma joj..odgovorio bi ..al ne da mi se...si kad probao FINAL FANTASY 3 na tom "SUPER NINTENDU kojeg nisi došao u napast da razbiješ"..."šugave pečurke" ...ajme meni ..jel ti pojmovi tipa shadow hearts , suikoden,parasite eve , god of war znače nekaj...

Zadnje izmijenjeno od: Razer. 13.11.2010. u 17:48. Razlog: Smanji kompresiju sa smajlicima
  Reply With Quote