View Single Post
Staro 13.11.2010., 14:39   #15
dejan08
Premium
Moj komp

dejan08's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Evo jedan bechmark od moje strane

Testna konfiguracija:
Dell studio 1555
Cpu: T6500 2.1Ghz
Gpu: Radeon 4570 512MB DDR3
RAM: 4GB DDR2 800
HDD: 500GB

Cooling pad: Zalman NC1000
radi se o ovom hlađenju http://www.zalman.co.kr/eng/product/...ad.asp?idx=130
Može se naći u linksu za 370kn

Benchmark se radio sa 3dmark03 alatom..možda ima i boljih alata, ali bitno mi je bilo samo da se opterete CPU i GPU

Na prvoj slici prikazana je slika kada je sustav idle i laptop je stavljen je na stol.

Druga slika prikazuje rezultate 3d marka i temperature. Može se vidjet max. temoerature koje je HWmonitor očitao. Kao što se može vidjet očitao je za GPU temeperaturu i do 91 stupanj, što je i bio razlog kupovine ovog hlađenja

Nakon toga postavio sam laptop na zalmana. I to tako kako je prikazano na slici. Spustio sam malo laptop jer sam primjetio da na taj način zahvaća kritičnije zagrijane dijelove laptopa

I slika sa prednje strane

Rezultati koje sam dobio su slijedeći:

Slika dolje prikazuje rezultate idle sustava sa zalmanom

i slika nakon benchmarka

Rezultati:
(Na slici lijevo prikazane su temeprature bez Zalmana, dok na slici desno su prikazane temeprature sa hlađenjem)

idle

nakon benchmarka

Zaključak
Kao što se može vidjeti iz gornjih slika, pomoću Zalmana dobio sam znatno smanjenje temperature, uglavnom za 10 stupnjeva. Maksimalna temepratura GPU se smanjila 9 stupnjeva. Pogotovo mi je bilo važno za grafiku jer pri bilo kakvom igranju slika nakon nekog vremena počne trzat, a najviše zbog pregrijavanja.

Ovaj notebook coolingpad definitivno radi svoj posao. U mnogim člalncima sam čitao kako je to bačen novac. U ovom slučaju to definitivno nije!!!

Zadnje izmijenjeno od: dejan08. 13.11.2010. u 14:41. Razlog: dodavanje
dejan08 je offline   Reply With Quote