Imam problema sa svojim X25-M G2, jucer mi nije htjelo bootat windowse iz cista mira, dan prije sve uredno radilo, i nakon raznih pokusaja ozivljavanja odustanem i krenem ih nanovo instalirat ali prilikom bootanja sa dvd-a i pokretanja instalacije ona se smrzne na ekranu "starting setup" i ne mice se.
Onda sam pozva prijatalja sa laptopom i spojili smo disk preko usb-a, i uredno ga ocita i moze se s njim radit, nakon toga ga formatiramo "rucno" iz windowsa i ja ga vratim u komp i pokusam opet instalaciju windowsa.
Ovaj put instalacija krene ali ne mice se od 0% i nakon par minuta izbaci error:
"Windows could not format a partition on disk 0... error code 0x80070057"
Nakon toga zamjenim mjesta, odnosno sata kabele ssd-a i 1.5TB hdd-a i ponovo pokrenem instalaciju, ovaj put sve uredno prođe i windowsi se instaliraju. Poslije sve vratim kako je i bilo testiram disk sa SSD Toolbox-om i kao sve je u redu.
Ali danas primjetim da mi je PC cudno "spor" odnosno dok ssd nesto vrti nemoguce je bilo sta drugo radit na njemu. I krenem provjerit performanse sa "As SSD" benchom i dobijem ovo:
-Prvi put se program smrzne i ne reagira:
-Nakon saltanja kabela i raznih kombinacija svaki put prođe test, vratim nakon toga kabele kako su bili i opet prođe test, ali uvijek sa slicnim rezultatom:
A ovo je normalan rezultat nekog momka iz
"As SSD" teme:
Buni me to sta kad zamjenim mjesta na maticnoj ssd-u i hdd-u on kao "proradi" onda vratim sve na staro, on opet normalno radi a prije 3 min tako nije htjelo bootat windowse i "write" mu je ko floppy disketi.
Primjecujem da mi je ovaj zeleni broj drukciji "Offset/Alignment @ 4k Cluster", iako neznam sta to znaci znam da treba bit 1024K ali nije.
I sad ja ne kuzim koji mu je bog, ima li neko ideju neku ? Da ga reklamiram ili ne.