Citiraj:
Autor Drug Brko
tako da eto, iz prve ruke, imaš odobrenje da ga kupiš 
|
Evo me, zapelo je s Linksom…reklamacija ovo, ono… Uzea na kraju šta san i planira, dakle
2x Samsung F3 1000 GB, oznake HD103SJ.
Trenutno su u PCu, uz ova 2, još 2 diska;
- WD Green 1000 GB, WD10EADS
- Samsung F1 500 GB, HD501LJ
Green ostaje za storage, F1 će u prodaju… Uglavnom radi toga mi je teško pričat o razini buke/tišine konkretnog HD103SJ modela, al veseli me šta nisam "dobio" nikakve nove šumove, krčanje ili bilo kakve neindetificirane zvukove. Temperatura za vrijeme formatiranja koje je potrajalo i preko 2 sata nije prelazila 40°C. To je otprilike jednako temp. starog HD501LJ i malo hladnije od WD10EADS koji pri zna otić i preko 45°C za vrijeme formata.
Sa RL testovima mi se neda zajebavat, a sintetika kaže:
(napomena: svi HDD alati su izbacivali sl. podatke pa sam radi preglednosti uplodao samo HD Tach)
Test #1 - HD Tach - Long bench (NTFS format, prazna particija preko cijelog kapaciteta; 931,51 GB)
PLAVO - Direktna usporedba s starim, Samsung F1 500 GB, HD501LJ
Kad sam upario 2 diska u RAID 0 dobio sam:
Test #2 - HD Tach - Long bench (NTFS format, prazna particija preko cijelog kapaciteta; 1862,64 GB)
Direktnu usporedbu s starim poljem, 2x Samsung 500 GB HD501LJ neman sejvanu, ali iman sličicu:
Dobitak je cca 100 MB/s sekvencijalnog reada i 3 ms RATa, nije loše

I za kraj, ono čemo smo težili od početka, 2x Samsung F3 1000GB,
short stroked 1200 GB
Test #3 - HD Tach - Long bench (NTFS format, prazna particija; 1117,58 GB)
Dobitak je dodatna skoro pa 2 ms RATa i 20-ak MB/s, zadovoljan

Doduše prvo sam mislio napravit
stroke na 1000 GB, a onda sam vidio da je razlika između 1000 i 1200 u nekih 5MB/s i 0,4 ms RATa pa računam kad je razlika toliko mala, bolje da se nađe koji GB više

Iako sudeći po slici sa test #2 mogao sam slobodno stavit i 1400 GB jer nagli pad slijedi tek nakon njega, ali nemam potrebe stvarno, jer ni stari setup od 1TB nisam nikad popunio…
Sve u svemu, zasad sve kako sam i očekivao, dalje ćemo vidjet