Bok,
U svojoj firmi na poslu imam flat adsl internet, dok kod kuce nemam flata. Zelja mi je od kuce se spojiti na firmin ftp server radi uploada projekata. Imam dozvolu koristiti firmine podatke za spajanje na internet (korisnicko ime i lozinka), ali ne mogu se spojiti ako je u firmi ostao upaljen adsl ruter, sto se dogadja cesto.
Podesio sam dial on demand da bi se automatski veza ugasila kada nema nikoga da u firmi koristi net, ali to nije upalilo. Da li dial-on-demand doista prekida konekciju kada istekne Inactivity Timeout ili se to ne moze uraditi na ovaj nacin?
Ovakva je situacija sa hardverom u firmi. Telefonski kabel je spojen na viseportni ADSL ruter koji radi u bridge modu. Iz njega kabel ide u AP (D-Link DI-524) koji onda konekciju distribuira unutar firme. Kada na bilo kojem racunaru ukucam ipconfig, vidim da je gateway ovaj AP dok se u konzolu ADSL rutera nikako ne mogu logirati (sto je i logicno jer je u bridge modu). I na gatewayu je od samog starta podesen dial-on-demand.
Zasto onda ovo ne funkcionira i zna li itko kako napraviti ovo sto meni treba?
PS. ne postoji mogucnost da se poslije radnog vremena logiram na ijedan racunar u firmi (pomocu remote desktopa ili slicno) jer svatko ugasi svoj racunar, dok samo adsl ruter ostane ukljucen van radnog vremena (zaboravi ga zadnji ugasiti covjek).