Pozdrav, novi sam, nisam ekspert i imam problemčić.
Instalira sam TV karticu Terratec Cinergy 400, njen najnoviji softwer (Cinergy TV) i najnovije drivere, imam najnoviji directX i divX codec.
Konfiguracija: AMD Athlon64 3000+ 2.0 gHZ, 512 RAM-a, ATI Radeon 9600Pro Advantage 256MB...
Kod gledanja TV live nema problema s kvalitetom slike, ali proba sam snimat (capture) film sa TV na PC u divx-u i snimljena slika mi je slaba i mutna. Rezolucija je namještena na 640X480 (4:3), jer je valjda to TV standard, ispravite me ako griješim. Ima sa strane izabrat između raznih slova, ali trenutno nisam doma pa se ne mogu sitit (nešto kao RGB22, YUY2 i sl.)
Ima i nakakav interlaced-deinterlaced koliko se sićam.
Kako i šta treba namistit da slika bude iste kvalitete ka ona na TV programu i ima li bolji program (i koji) za capture (skinija sam s neta izvjesni WinDVR3, ali ga nisam instalira, oće li služit čemu?)
Inače, konačni mi je cilj prženje snimljenog TV programa na CD u divX-u i gledanje u dnevnom boravku iz fotelje na običnom DVD\divX playeru (dakle zamjena za DVD recorder koji mi je još skup i bacanje Video Recodera kroz prozor)
Unaprijed zahvalan.
P.S.
Učiti, učiti i samo učiti, rekao je Lenjin!
U mladosti ko ne uči kasnije se mnogo muči, rekla je moja mater!