Iskoristio sam priliku i recimo zamijenio svoju Gigabyte za MSI GTX470 Twin Frozr II i nije mi ni trunkicu zao. Grafu sam uzeo novu u I.Q. centru i decki su za svaku pohvalu. Trebal sam je dobit jos prije 7 dana ali na zalost stiglo samo 4 kom u HR. Sad su dosle samo 2 i jedna je bila moja i jos sam dobio 5% rabata zbog par pohvala shopu i zbog cekanja.
Kad usporedim Twin Frozr II sa stock hladnjakom, kao nebo i zemlja. 25c stupnjeva hladnija i 3x tisa. Bukom je na razini ref 460 grafi, na auto regulaciji necujna a sa 100% venta kao 460 na 100%, mozda trunku glasnija.
68 stupnjeva u Kombustoru sa automatskom regulacijom.
Grafa ima nesto veci VID 0.987v ali zato bez problema poteze do 800mhz bez ikakvog diranja voltaze. Sa ventom na 100% i 800mhz temperatura je odlicnih 55c.
Oc na stock biosu sa 1.087v 860/1000. Radila je i na 870 ali vise od toga ne, memu nisam htio vise gnjavit. Gigabyte bi u ovom testu stala na 840mhz i na punom manjem taktu meme. Temperatura 61c.
850/960, vise od 30% performnsi gratis!!
Ovo je jedina prava GTX 470 koja se moze nabavit kod nas i tih 100kn razlike u odnosu na ostale sa isplati. Nebi nikome perporucio referentnu grafu jer je hladenje strasno lose i ne dopusta da se iskoristi potencijal kartice. Sa ovakvim hladenjem grafa je u stanju dat performanse gtx 480. Za to joj teba nekih 820/1900 sto ova grafa odradi bez problema.