View Single Post
Staro 10.11.2010., 03:58   #201
Prolega
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2009
Evo i ja cu postati te reći svoje mišljenje obzirom da sam isprobao neke miseve.
G5 -- sahranio ih 2 komada. I jedan i drugi problem sa scrollom koji je jednostavno "propao". Gumeni je i zaobljen što mi se nije sviđalo. Osim toga, scroll nije bio balansiran tako da je često umjesto middle clicka (koji je bio pretvrd), scroll bjezao u lijevu ili desnu stranu te je primao raznorazne nebuloze. Napominjem da je problem bio i kod prve i druge (rev. 2) verzije miša. Ergonomija je OK. Bočne tipke OK, lako dohvatljive palcem. Teflonske nožice uglavnom OK, iako se zadnja malo odlijepila ali se može lagano sanirati. O kabelu ne bih jer je taj dio,mislim, više subjektivne prirode.
Razer Lachesis -- sahranio ih 2 komada. Prvi identično kao i kod G5, odnosno propao scroll. Drugi, crknuo laser. Lijeva i desna tipka su radile, ali pokazivač ne. Middle click je bio fino izbalansiran što se tiče tvrdoće. Bočne tipke sa lijeve strane su jednostavno preplitke i teže dohvatljive pogotovo u FPS-ima što je vrlo loše. Desne bočne tipke su još teže dohvatljive i po mom mišljenju totalno nefunkcionalne u FPS-ima; možda u strategijama i odrade koju funkciju, ali sumnjam. Kako imam veću šaku, miš je jednostavno preplitak tako da između šake i miša postoji dio zrakopraznog prostora (čitaj: šaka ne leži lijepo na mišu). Što se tiče softverske podrške, dojma sam da je kod logitecha software intuitivniji i lakše upotrebljiv. Tu mislim na samo sučelje i lakoću updatea softwarea i firmwarea. Isto tako, a tiče se tih famozno loših bočnih tipki, dojma sam da razerov software kasni koju milisekundu za razliku od logitecha što zna biti frustrirajuće u pucačinama. Teflonske nožice su OK i bez znakova starenja i habanja suprotno nekim iskustvima.
Da se mene pita, ne bih više uzeo niti jedan od ova dva. Imao sam prilike probati i GX9 i slažem se sa sinisom1989 da je scroll jednostavno pretvrd. Nije mi jasno zasto logitech iz serije u seriju ponavlja tu grešku i tu tvrdoću ne preseli na lijevu i desnu stranu tog scrolla a middle click fino uštima.
Da li sam nekom pomogao? mislim da jesam. Da li sam ja pametniji..nisam jer ni sam ne znam što bih sada kupio. Možda GX9, možda G700 a možda se jednostavno vratim korak unatrag na MX518. Zašto logitecha? Mislim da je u području gamerske periferije, a tu mislim, na tipkovnice, slušalice, volane, gamepadove i joysticke, klasu iznad razera koji nema proivoda u nekim segmentima, .
Prolega je offline   Reply With Quote