View Single Post
Staro 09.11.2010., 16:54   #1044
Z-man
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Moj komp

Z-man's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor rak21 Pregled postova
Iphone 3g NIKAKO ne dizati ni na jedan iOS4, jednostavno neće raditi ni približno dobro kao sa iOS3, spustio sam frendu 3g sa 4.1 na 3.1.3 neki dan pa ti kažem što da radiš:

1. Skini originalni software za iphone 3g, verziju 3.1.3
2. Skini tiny umbrella sa ove stranice: http://thefirmwareumbrella.blogspot.com/
3. Startaj program sa "run as administrator", popuni sve kućice sa kvačicom ako nisu i pokreni TSS server, ne bi ti smio izbaciti nikakav error
4. Otvoriš itunese, shift+restore i odabereš taj 3.1.3 firmware koji si skinio
5. Vjerovatno će ti izbaciti error na kraju ali to nije bitno, vratis se na umbrellu i kikaš uređaj iz recovery-a
6. Iphone se restarta, aktiviraš ga sa karticom mreže na koju je zaključan, odes na stranicu jailbreakme.com iz safarija, JB se odradi automatski

Ima brdo načina za manipulaciju 3g-a ali ovaj ti je najjednostavniji a i znam da radi 100% jer sam ga koristio negdje prije..
Poslušao sam te i napravio kako si rekao osim kad mi je bacio error 1015 upotrijebio sam "error 1015 fixer" i upalio mob i aktivirao ga. No neobično mi je to što se mob redoviro gasi sam od sebe i wireless se diskonektira? To mi se dešavalo i sa ios-om 4. Nisam ga još jailbreako i unlocko jer kao što kažem wireless zeza.

EDIT: Jel mogu kako na internet preko laptopa odnosno iTunesa da ne radim wireless ?
EDIT2: Pokušao sam ponovo ponovo restorat i upalio se i kad sam trebao upisat pin ugasio se i više se neće ni upalit, ekran zabljesne na jednu sekundu i ništa, eventualno se onak u pozadini pojavi jabuka ili crte i to izgleda kao kad uplajenom mobu izvadite bateriju..nadam se da kužite....

Zadnje izmijenjeno od: Z-man. 09.11.2010. u 17:04.
Z-man je offline   Reply With Quote