View Single Post
Staro 09.11.2010., 10:30   #1
forum
Registered User

Datum registracije: Nov 2010
Exclamation Deinstaliranje, restore...

Lijep pozdrav za
Citiraj:
Aktivni korisnici: 288 (122 članova i 166 gosta)
kao i za one koji će kasnije doći.
Ne sumnjam da će neko znati i htjeti pomći, pa da krenem:

Ukratko, instalirao sam anti virus, kojeg ne mogu deistalirati, niti mogu uraditi system restore.

Priča otprilike ide ovako:

Navodno znači, dobio sam licencu za legalni antivirus. Skinem taj av kaspersky, instaliram… Obzirom da je na kineskoj verziji, dobijem još jedan link gdje se nalazi upustvo kako prebaciti na englesku verziju. Odradim to sve, te krenem da uradim skeniranje. Prikaže skočni prozor, gdje me upozorava kako nedostaje licenca (koju sam već unio pri instaliranju). Time blokira dalje da radi.

Vidim da su mutna posla. Pokrenem revo unistaller, i započnem deinstalaciju av. Nakon što on odradi svoje, pojavi se završi prozor gdje govori kako ima otprilike preko 4000 nekakvih tragova što je ostalo.. Odaberem da i to obriše. To zadnje brisanje je trajalo pa možda jedan sat ako ne i duže.
Dok je to trajalo, na umu mi je bilo da poslije uradim system restore..
'Završi se to.'

Klikom na ikonu my compter, pojavi se i ova ikona:

,

a taj av se pokreće kada upalim kompjuter. Pa povremeno iskoči prozor, koji govori kako nedostaje licenca za rad anti virusne zaštite (desni donji kut).

Tu ikonu ne mogu ukloniti, niti av deinstalirati. Jedino u safe modu sam isključio da se pokreće av sa ostalim programima.

Kada odem na system restore tab, prvi put pritiskom na isti, ne pojavi se ništa na monitoru. Kao da nisam ni odabrao system restore. Ponovim to, ukaže se prozor restor-a, ali čisto bijela podloga, bez ikakvih oznaka (osim okvira prozora).

Ne znam da li smijem novi av instalirati. Mogućnost system restor-a? Kako izbaciti iz kompa ovaj hepek koji nosi naziv anti virus?
Prijedlozi…

Unlocer programom ne mogu izbrisati ovu ikonu. Preko Cclener sam onemogućio aktiviranje av pri paljenju računala. Ni tim programom ne mogu ukloniti taj fajl. Kada sam u cclaner-u namjestao da obriše fajl (sa slike), izbacilo mi je ovaj naziv "::{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}\::{047DDC7E-F9C2-11DD-A093-79D855D89593}".
Preko regedit sam tražio ove gore oznake, brisao, ali se pojave na drugom mjestu.

Što da činim? Hvala puno na ukazanoj pomoći.
forum je offline   Reply With Quote