Tema: H4 Žarulje
View Single Post
Staro 08.11.2010., 20:58   #100
ALiEN17
Premium
Moj komp

ALiEN17's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Wolverine Pregled postova
Standardne halogenke nemaju 4000K nego su to 3200-3500K zato i sjaje žućkasto.
4000K imaju tzv blu (fake xsenon halogenke s filterom)

A ovo +50 i +90 je njihova marketinška oznaka kao +50% bolja osvijetljenost ceste ili +90% bolje osvijetljenost u odnosu na standardnu žarulju.
link
Vidim da ima i H4 bulbova i preko 4000K, npr. Philips Crystal Vision od 4500K pa čak i onaj Night Vision koji ima pri rubu plavi efekt kao xenon lol xD ... tek sada mi je pomutnja nastala... zanimljiva marketinška sranja, da pale tipove kao šta sam ja koji će baciti lovu na ta sranja, jbga... čitajući par dana za redom iskustva na forumima, vidio sam da ljudi imaju sličan problem kao ja sa ovim "special" žaruljicama, a to je da se svjetlost, tj. snop premalo širi... npr. meni je desna strana sasvim dobro osvjetljena dok je centar, znači ispred auta najbolje osvjetljen... jedino je sranje šta lijeva nije nikako, kao da snop ne "dospije" do tamo da se rasipa... zna biti neugodno voziti kad je skroz tama, tamne površine i nagli zavoj udesno... vidi se odlično ispred auta i na desno, ali lijevo, odakle dolaze auti u susret baš nikako... imate sličnih problema???

Tako da sam mislio zamjeniti lijevu žaruljicu sa Xtreme Powerom ili eventualno Plus 90 koje navodno bolje osvjetljavaju i više rasipaju snop, a desnu ostaviti Osram Cool Blue, samo ne znam koliko i hoće li to popraviti situaciju??