View Single Post
Staro 08.11.2010., 10:53   #6
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Ako te smeta brightness, smanji ga, ili povecaj brightness okoline. Ja sam to rijesio lampom koja stoji iza monitora i pici u zid iza njega. A i iznad, jer mi je monitor u cosku gdje je kosi krovni zid. I nema naprezanja, brightness mi je na 50% od maksimuma monitora, sve fino iskalibrirano sa Spyder3 i njegovim softverom. Pomaze jos i pustanje dnevnog svjetla na dio sobe ali probaj tako da osvjetljava nesto tamnije, a ne bas tipa krevet ili zastore, jer ce ti smetat refleksija. Pogotovo ako je monitor glossy (mrzim glossy monitore).

Dosta ljudi nosi naocale zbog losih CRT monitora, a ima ih sve vise koji ni LCD ne znaju koristit kako spada. Osim osvjetljenja, vazno je odmarat oci. Samo razmisli dal' zelis zavrsit posao pola sata ranije ili ostat corav cim prije. Dva sata rada na monitoru, 10 min pauze minimalno. Za programere i code junkie, 1.5h pa 10 min pauze. Ja se drzim toga i nakon 15 godina za kompom, i dalje savrsen vid. Naravno, na monitorima nisam nikad stedio, obicno na procesoru ili grafickoj