Citiraj:
Autor BojanZD
Hm...kad smo več kod edukacije, prvo nauči razlikovat optičke kablove od analognih žičanih, ako već bacaš kojekakve cifre. 
Dakle, jedna stvar je analogni interkonekt koji prenosi analogni signal između DAC-a(CD playera) i pojačala, te svojom konstrukcijom, električnim svojstvima, izolacijom i ostalim parametrima direktno utječe na zvuk, uključujući garantirani gubitak signala koji je uvjetovan dužinom kabla.
Optika je sasvim nešto drugo i nema veze s adiofilijom,a gdje se tek uklapa u cijevna pjačala... 
Najbliže što se optika primiče audiofilma je u sustavu kućnog kina,koje ionako nitko ne smatra "audiofilskim setupom".. 
Zaje.. nas, ha...još ćeš nekog nagovorit da koristi optika da spoji gramafon i pojačalo  
|
Ma sigurno ima nek snake oil i za optiku, ali sam bio lijen traziti.
P*zdarije koje sam procitao o CD plejerima, su do jaja...ali do jaja.
Najjace mi je sto cjela industrija ne vjeruje u double-blind testiranje.
Kad sam down, odem malo citati "audiofilske" reviewe. Ti ljudi...pisu poeziju:
Citiraj:
The Clairvoyant’s signature is engaging, energetic, and bristling with light and microdynamic life
|
Mozda ponajbolji proizvod mi je Altmann Micro Machines Silver drveni kolut za potenciometar za samo $500.
Od istog proizvodjaca dolazi i famozni
ALTMANN "TUBE-O-LATOR" LACQUER
Evo sto proizvodjac kaze:
Citiraj:
Experience has shown, that power transistors in certain circuit topologies CAN over-react to Altmann “Tube-o-lator" lacquer. Over-reaction will lead to a dumb sound (that will make you feel sick), because too many overtones are filtered.
|
Citiraj:
What makes a Sound ?
There is a term in audio that is misunderstood.
The term is "harmonic distortion".
Every active component or circuitry generates distortion, a certain spectrum.
Most people think that distortion is bad, and would naturally prefer a product that has low distortion documented on the spec-sheet.
But distortion is not always bad:
If we were able to reproduce a recording without any distortion, just playing exactly whats documented on the CD, without adding or muting any portion, the sound would fill us with disgust. This sound would be unlistenable dead. It would make us sick.
In fact our hearing needs harmonic distortion. It is the spice of sound, the musical vitamins. Distortion makes a sound real and alive. But it must be the right kind of distortion.
|