View Single Post
Staro 04.11.2010., 15:46   #201
HodMod
Registered User

HodMod's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Unhappy ATI x700 i x1600 ne daju sliku na televizoru, problem

Pozdrav, u pokušaju da spojim kompjuter sa LCD televizorom(dual monitor ili extended display) našao sam preporuku za spajanje preko s-videa, zatim sam otišao u trgovinu i kupio potrebna kablove i konektore(bez ikakvog iskustva vjerovao sam da će to biti dječija igra spajanja kablova).

Za spajanje na grafičku kupio sam s-video(7 činča) i audio konektor koji na drugom kraju imaju crveni, bijeli i žuti činč i s-video(4 činča), na to sam spojio 5 metara dug činčni kabel i spojio konektor i tv na RGB(jer na tvu nemam s-video konektor). Tada uključim komp i tv na input 4(gdje je RGB ulaz na tvu) i dobijem samo zvuk bez slike.

Probao sam sa dvije kartice koje imaju funkciju dual monitora x700 i x1600, ali bezuspiješno. Probao sam i 2 LCD tva(Thoshiba stara 6 mjeseci i Vivax star 2 godine) spojiti sa istim kablovima no bezuspiješno.

Tada dolazi googlanje i bezbroj beskorisnih savjeta.

Pokušao sam preko Screen resolution/Detect i izbaci mi Another display not detected uz moj glavni monitor, klikom na taj nedetektirani ekran dobijem ovo:

Display: Available display on output on: RADEON X700
Resolution: 1024 768 -sive boje, ne može se mjenjati
Multiply displays: No display detected

Kada pokušam forsirati display

Display: 2. display device on: S-Video
...
Multiply displays: Extend this display

I Aplly dobijem: Unable to save display settings

Pokušavao sam kombinacijom win+p pa extend no uopće ne prepoznaje drugi display.

Pokušao sam preko CCC: Desni klik/secondary/extend i ništa se ne događa, kad ponovno kliknem na njega opet ima ta ista funkcija extend što znači da se ne pokreće proširenje.

Jedan od savjeta je bio i da se u CCC ode u baisic i pokrene easy wizard za detekciju displaya, no kad ja odem u CCC/baisic uopće ne mogu izabrati tu opciju jer mi na prvom ekran stoji samo oblak sa slovom i, i siva tipka GO.

Imam Win 7 i sve up to date, imam najnovije drivere za karticu, matičnu i CCC 10.10, integrirana grafička je disabled u BIOSu ako postoji druga grafička.

Jedino što mi pada na pamet je da nisam možda ugasio neki od servisa koji omogućavaju dual display ili je stvar u nekim postavkama.

Ako ima netko tko se razumije u ovu situaciju bio bi mu vrlo zahvalan na odgovoru jer se već 3 dana mućim uzalud jer ne zna u čemu je problem, a druga stavar je što uopće nemam iskustva kod takvih stvari.

Unaprijed hvala,
HodMod
HodMod je offline   Reply With Quote