Citiraj:
Autor Wolverine
Pa to je obična termalna pasta, samo što je već nanešena na bazu hladnjaka.
Nikakvo jamstvo ne gubiš njenim uklanjanjem kad ćeš je ionako obrisat kad ćeš ponovo micat hladnjak sa procesora i čistit ga.
A Core i3 se ni ne grije puno i box hladnjak ga sasvim pristojno hladi. IMHO nema potrebe za Mugenom jedino ako misliš poprilično dizat radni napon. Mogao si uzet i neki malo jeftiniji hladnjak.
|
Da, samo ono je bilo u krutom stanju kad sam ga izvadio iz kutije, valjda kad se procesor prvi put ugrije na 50-ak stupnjeva se ono otopi. Zato sam pitao...jer klasična termalna pasta nije u krutom stanju.
Šta se tiče Mugena, nije skup a naručio sam ga zato jer će biti tiši...za cca istu temperaturu će stock cooler vrtiti na 1000+ okretaja a Mugen će to isto odraditi na 500 okretaja ili čak manje. Čak se kladim da bi vjerojatno Mugen sa fanom na 200 okretaja držao otprilike istu temp kao stock heatsink na puno većim okretajima. Veći fan, manji okretaji, manje decibela...a iste temperature. I naravno, ako me ikad pukne pa odlučim dignut ga - samo ubrzam Mugena na neke normalne okretaje i dižem.