View Single Post
Staro 12.01.2005., 14:57   #2
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Monitor

Kućište monitora se opet čisti sa svemogućim Persil gelom. Dobro treba paziti da ta stvar ne dođe u kontakt sa ekranom. To bi uništilo antirefleksni sloj na ekranu, a kasnije bi to bilo teško očistiti. Ekran se čisti običnom (pamučnom) krpicom i pljuvačkom. Pepsin iz pljuvačke čuda čini kada je staklo u pitanju. Osobno tako čistim i svoje naočale jer ne ostavlja tragove na staklu i dobro otapa masnoću. Možda je malo čudno ali svakako probajte.

Alternativno možete koristiti i Pronto antistatički sprej. Vrlo je dobar ali ne znam kakav je utjecaj na antirefleksni sloj.

Kablovi

Jedan i jedini Persil gel će to riješiti bez greške.

Tipkovnica

Za prvu ruku je očistite kistom. Za veća zaprljanja je valja rastaviti. Ispod tipki uvijek dođe prašine koju bez rastavljanja ne možete izbaciti. Vrlo brzo bi tipke bile neupotrebljive. Rastavite tipkovnicu i sve plastične dijelove ostavite na namakanju u kanti vode. Ako već ne znate raspored tipaka, slikajte je jer ćete morati to i sastaviti. Nakon namakanja samo obrišite sa krpicom i sastavite. Eto vam nove tipkovnice koja izgleda kao da je jučer izašla iz kutije.

Scaner

Pazite ga. Uvijek ga držite poklopljenog. Bolje je spriječiti nego liječiti. Staklo se može dobro očistiti sa pljuvačkom ali se može dogoditi da pukne ili se odvoji. Tada ga treba rastaviti i učvršćivati. Vrlo nezahvalna operacija koja može dovesti do oštećenja lampe. Staklo na boljim scanerima ima zaštitne slojeve te ne bi bilo dobro da se čisti nikakvim sredstvima osim gore spomenutog.

Ostalo

Svatko tko je punio tinte na printeru zna kako izgledaju njegove ruke nakon takve operacije. Persil gel će i to očistiti. Probao sam desetine sredstava i ništa se s ovim ne može usporediti. Stvarno pere dubinski.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote