View Single Post
Staro 02.11.2010., 17:17   #10
krešo
Administrator
Moj komp

krešo's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Citiraj:
Autor Razer Pregled postova
Nije poanta u tome. Ako netko da 1000€ za takav procesor, zašto bi gasio HT? U tom je slučaju mogao uzet Thubana ili nekog Bloomfielda. Na ovih 4.5GHz bez HT-a, (u multi-threaded aplikacijama) ima performanse recimo procesora na 4.2GHz sa HT-om (pri čemu bi mogao raditi s manje napona i manje grijanja nego na 4.5GHz i više napona), tako da gašenje istog ponovno nema smisla.

Kad se već dotičeš toga, veće ti je gaženje procesora Linpackom na 4.5GHz pri 1.5v, koje tek nema smisla u usporedbi s recimo benchanjem pri većim frekvencijama/naponima na koje misliš.
Sve stoji, ali gdje ćeš u praksi koristiti 12 threadova na 4.5GHz i da će ti to značiti razliku u odnosu na 4.2. 4.0 ili manje? 75% vremena ti procesor ionako provede u idleu ne radeći baš ništa. Onda je bolje da ne radi ništa bez HT-a.

Rijetki su koji 100% vremena vrte nekakav video editing ili rade u 3DS Maxu i slično. Ti vjerojatno neće niti OC-ati.

Slažem se da sam za potrebe testa mogao procesoru izvaditi dušu, ali ponovno pitam čemu? Da se mogu hvaliti kak sam vrtio wprime jedan run na 5GHz i da je temperatura bila 99°C?

Vodenjača ima veći termalni kapacitet od D14, što je i dokazano i to je bit testa.
krešo je offline   Reply With Quote