Citiraj:
Originally posted by pogi Samo daj jer kamera jos nije kupljena :mad: Iskrsli su neki drugi troskovi (plocice u kuhinji, spine ... i sl. stuff )
|
Nisi spomenuo imas li vec neki postojeci fundus kazeta V8 i Hi8?
Ako je odgovor potvrdan onda je Dig8 bolji izbor, imas kompatibilnost sa starim kazetama i kao sto si sam zakljucio mozes snimati na iste. Dig8 bolje reproducira stare V8 cak i od stacioniranih V8 rekordera (duga prica)
No ako uopce nemas od prije kazete ili kolekciju koja ti je vazna, onda je cak i ako je kamera nize srednje klase, bolji izbor je DV.
Danasnji pojedini Sony Dig8 modeli su toliko jeftino sklapani da je to sramota ako se sjetim mojih skoro 15 godina starih bivsih modela
CCD-V5000 ili legendarnog
CCD-V200 , nema isprike.
Nikakvo f-stop ocitavanje i nedostatak manual exposure-a smeta i ljudima koji nisu entuzijasti fotografije a ako budes cesce snimao zatrebace i tebi. Necu ni spominjati lokaciju transporta koja je uzasna. Bottom loading = fuj
No opet nema bjezanja od cinjenice da su Hi8 kazete vise nego osjetno povoljnije i ako mislis cesto snimati (a kvaliteta je gotova pa ista) i ne smetaju te ove opisane mane onda mozda za tebe ostaje u igri Dig8 kao dobra odluka. Mnogi su ponukani bas zbog moguceg povoljnijeg snimanja isto radije odabrali Dig8.
Ova Canon 250i koju je BrunoZG spomenuo je bas solidna za tvoje potrebe i mislim da nebi trebao ici ispod ovog (za DV) Bolje kupi za pola godine kasnije, ali ipak dobru..
3,5Mhz band koji je deklarativni opseg (cca 420+ linija) za stare S-VHS i Hi8 nije kvalitativno podignut od strane DV-a, mada se on dici sa 500 linija, malo je kamera (konzumentskih)
koje ce stvarno to kvalitativno propustiti.
U 80-tima su chipovi mogli dati puno vise propusnosti nego sto je mogao skop snimiti, danas se otislo u drugu krajnost, propusnost namjerno u nizim klasama se "počoravljuje" dok sam skop moze bez problema prebaciti debelo iznad 450 linija
Dosta o ovome, da sad ne odem predaleko.
Ako je ikako ljudski moguce i mozes otici do Bavarije (München) nema boljeg mjesta da kupis kameru. Jos su ostali svi popusti a to u DE znaci od 30%... jeftinije. Nema boljeg mjesta u EU za
kupovinu kamere od DE.
S druge strane cujem od prijatelja koji zivi Malinskoj da se Trst povampirio sa odlicnom ponudom tehnike u zadnje vrijeme kako zele privuci stare kupce, pa buduci da ti je to blizu ozbiljno razmisli otici i eventualno ubodi neki deal of the year