View Single Post
Staro 12.01.2005., 00:29   #18
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Re: Re: Re: Sid Meier ponovno jase...

Citiraj:
Originally posted by pogi
Je li to bila "tekstulana avantura" gdje si morao doslovno pisati komande tipa: "Use large axe and kill evil wizard and then f*ck beautifull princess" Kako je to znalo biti zarazno.....
Upravo tako.

Termin koji je nastao za tu sferu se zove bas AVANTURA. Kasnije je nastankom podžanra Arkadna Avantura taj termin bio previše rastegnut pa su mnogi zaboravili što on zapravo predstavlja.

Tome su pomogle platformske arkade koje su zbog (tada) obima trazile nove termine.

Hobbit me je u ranoj osnovnoj zagnjavio par tjedana dok ga nisam zavrsio jer je imao nezgodne zamke

Inace grafika je u pocetku u takvim igrama imala samo funkciju verifikacije napretka prema cilju ili eventualno davala na vaznosti dok ne stigne okrsaj
sa dijabolicnim neprijateljem.

Vera Cruz je isto takva, na Amigi je pak stvorena bas kombinacija Avanture ali sa kompletno arkadnim kretanjem i pomaganjem miša: Personal Nightmare.

Neopisiva interakcija likova, komunikacije i misticnih elemenata.

Od Poa je kompletna literatura smjestena u tu igru. Kasnije je Elvira i gomila igara to pokusala kopirati ali slabo.

Za ucenje jezika u mlađoj dobi Avanture su prava riznica i poticaj na brzo učenje stanog jezika.

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 12.01.2005. u 00:42.
Visage je offline   Reply With Quote