View Single Post
Staro 01.11.2010., 22:36   #1
OveR
lurker
Moj komp

OveR's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Alu-look kućište...???

Pozdrav ekipa...čitam vas s vremena na vrijeme, uglavnom kad trebam nekome nešto preporučiti, složiti, nadograditi itd...pošto sam ne mjenjam često komponente, računalo itd.

E sad, staro računalo iz 2004-te godine (da, dobro ste pročitali) ide u mirovinu i kupio sam nove komponente...samo fali kućište i ventilatori. Da ne kupujem privremeno nešto bezveze - sad sve stoji onako prikopčano na stolu i čeka prikladnu kutiju. A oko "kutije" se mislim i razmišljam...dvoumim itd.

Ovako...htio bih aluminijsko kućište, ne nužno komplet aluminijsko ali svakako da je prednja stranica aluminijska ili bar presvučena tankim alu slojem. Malo skuplje. Razlog je jednostavan, ono ne zastarjeva tako brzo, za razliku od procesora, ploča, grafičkih itd. Kupim sad neko malo bolje - ostaje dok mi ne dosadi...može po tome i 5-6 godina.

Pod skupljim kućištem mislim na neko do maximum 1700-1800 kuna. Uvjet je da ne bude šareno, preizbušeno, turbo-mega-giga nabrijano itd. Dakle...minimalizam, čiste linije, poželjno čista prednja stranica...aluminijska naravno...isto tako ako je ikako moguće bez pleksi otvora, prozora itd. Lian-li mi je najbolji ali naravno cijena je tu preko mojih mogućnosti. Evo dolje par slika da vidite šta mi se sviđa...pa preporučite ako znate za nešto, i naravno nebi bilo naodmet da se isto može naći u domaćim trgovinama.

OveR je offline   Reply With Quote