View Single Post
Staro 01.11.2010., 03:41   #6
Frung
Premium
Moj komp

Frung's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Okej uspio sam se danas igrati nekih sat vremena s ladicom i pokušavao spojiti hard disk i cdrom na jedan kanal IcyBox USB 2.0 ladice.

Zasebno uređaji rade, s tim da CDRom nije izlistan u My Computer, ali se preko command prompta može pristupiti njemu i manipulirati podacima, u mojem slučaju cd g:\, copy *.* d: šljaka i sve se normalno iskopira, te se pojavi zelena strelica u system trayu za dismount.

Međutim, u nijednoj kombinaciji kabela, slave/master kanala i uređaja hard disk/CDRom, hdd/hdd nije stvar proradila kako treba. U slučaju spajanja dva uređaja, zelena strelica u sys trayu za dismount se neprestano pojavljuje i gasi, te se uređajima ne može pristupiti niti preko Windows explorera niti command prompta, pustio sam to 5 minuta da se odvija prije nego sam zaključio da od toga ništa. Nakon toga svi uređaji zasebno rade normalno s ladicom, ali skupa ne.

Tako da je zaključak sljedeći: na IcyBox 3.5" USB2.0 ladici ovaj princip ne radi, što ne znači da na svim eksternim PATA ladicama se događa ista stvar. Rado bih vidio iskustva s nekim drugim ladicama ako itko ima volje to probati.

Eto time se završava moj dio ovog eksperimenta.

Stay frosty ....