View Single Post
Staro 31.10.2010., 18:03   #838
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Evo ja sam se malo poigrao sa hlađenjem Gigabyte GTX460 1GB koju sam kupio od kolege Magarca pa evo i par slikica kako sam to napravio. U zadnje vrijeme vrlo popularan način hlađenja kartica

Stavio sam Thermalright Mux120 na čip i svezao plastičnim vezicama. Što se može vidjeti na slikama:

A po pitanju VRM-a sam također napravio manje preinake. Gore se inače nalazi manji pasivni hladnjak koji nasjeda na mosfete preko thermal-pada i push-pinova, što sve zajedno i nije najbolje rješenje. Tako da sam skinuo thermal-pad, stavio AC Ceramique paste te sve zajedno stegao sa vijcima i maticama, čitav predio će hladiti i jedna Delta kako bi sve bilo dovoljno ohlađeno.

Zatim sam sve zajedno stavio u kućište (blaženi Stacker - čak i ova gromada može stati u njega ) i smontirao Delte gdje su potrebne. Temperatura pri 1.15v, na 950MHz ne prelazi 55C, iako bi i to bilo vjerojatno ispod 50C da je sve zajedno izvan kućišta, ili još bolje na prozoru (što je i u planu kada temperature vani budu oko nule)

Nadam se dobrim rezultatima

EDIT: zasad testiranje prolazi bez problema na 950MHz sa 1.15v, no primjećujem kako se unatoč "modu" hlađenja VRM-a, pasivac opasno zagrijava. Tako da bi svakako trebao neki veći hladnjak ići gore, pogotovo pri povećanim naponima. Tako da ću ostatak testiranja najbolje provesti u hladnijoj okolini, a do tada smisliti što staviti na regulaciju.
Razer je offline   Reply With Quote