View Single Post
Staro 31.10.2010., 15:42   #12
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Sprljo Pregled postova
Pokušao sam i jedno i drugo, bezuspješno...
Speed fan ne pada, u Dual Core Centeru što god napravio oko CPU fan speed, ne mrda sa cca. 2950 okretaja...
Do maloprije mi je u BIOSu bila isključena opcija "CPU Smart FAN Target", uključio sam je i opet nikakvih pomaka (podesio sam je tako da min okretaju budu 25%, ciljana temperatura 40 stupnjeva C - ne može manje, sada sam evo pokušao i sa 55, ništa, nikakavih pomaka, a temperatura CPUa u po BIOSu je 25...)

Poludit ću, zašto mi ne da, jel ja negdje griješim?
Jel moguće da mi matična ne podržava fan control?
CPU fan bi morao biti uključen u 4-pinski konektor na matičnoj (kažem morao, njega mi je instalirao frend ali on je inače serviser računala pa ne vjerujem da ga je na krivo mjesto uključio)...
Probaj ovako sa SpeedFanom:

1. korak

2. korak
- u ovom dijelu moraš pronaći pravi kontroler kako bi osposobio regulaciju (pod chip, kod mene je IT8720F u pitanju ... kod tebe je vjerojatno neki drugi):

3. korak - minimalna i maksimalna brzina rotacije

4. korak - željena temperatura i maksimalna granična temperatura

5. korak - ovdje bi se vrijednosti Speed01/02/03 trebale mijenjati automatski (ovisno o temperaturi) i nema potrebe za njihovim mijenjanjem

Automatska regulacija bi se trebala pokrenuti nakon 5-10 sekundi.

Citiraj:
Autor Sprljo Pregled postova
Jer sve mi se čini da ću kao privremeno rješenje, dok ne kupim kvaltetniji hladanjak vratiti box cooler, puno mi je tiši od ovog smeća.
Sve je u kontroli broja okretaja samog ventilatora.
Citiraj:
Kako se serijski hladnjak nosi sa OCom?
Ne baš najbolje rješenje.

Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 20.01.2011. u 17:49.
dh41400 je offline   Reply With Quote