Da ne kvotam svakog posebno: zelio sam samo napisati (jer vidim da nije nitko spomenuo) info o izlasku novog Nexusa i samo se ovlas osvrnuo na usporedbu prema VLASTITOM iskustvu (sto pola vas kokosara koji me napadoste ne moze ustvrditi). To sto ste se neki poigrali na par minuta sa ajfonom ne znaci nista, tek nakon visetjedne upotrebe se moze dati neko relevantno misljenje. Nikoga nisam uvjeravao, nisam pljuvao adnroid kao platformu vec samo iznio svoje subjektivno misljenje a pogotovo nisam ocekivao klanjanje meni kao vlasniku ajfona ctir (mislim stvarno, ta tvrdnja mi je presmjesna).
Eto, bio sam znatizeljan da vidim kako radi android i nisam zadovoljan, vratio se iOS uredaju i to je to, nista manje - nista vise.
Kako sam osono koristio i iphone (3g 3gs i 4) i google nexus one, mogu potvrditi da je baterija najmanje!! 50% dugotrajnija na ajfonu.
I sam sam bio pun kritika povodom raznih afera oko iphonea dok se nisam uvjerio u suprotno. Govorim o gubljenju signala. Da potvrdim: telefon NE GUBI ni GSM ni EDGE signal, do pada signala (ne i pucanja veze!) prilikom spajanja antena dolazi samo SAMO na 3g signalu no njega ionako 90% ljudi (zbog prejakog battery draina) koristi samo u iznimim situacijama.
Eh da, da se osvrnem jos samo na taj famozni flash. Daleko od toga da svi ne bismo zeljeli imati taj ficr na moblinim uredajima ali to sto sam imao na nexusu, jad i bijeda. Usporava mob, zagrijava ga, guta bateriju, touch na flash sadrzaju radi ocajno: ukratko smece. Skinio flash, pokrenio browser, vidio kako to sve jadno radi i vise flash nisam ukljucivao.
Da zakljucim, android smatram zdravom konkurencijom i nadam se da ce napredovati i razvijati se jer ce time i moj OS izbora biti primoran na (r)evoluciju.